Ζουν με την αγωνία

default image

Το πυρηνικό εργοστάσιο της Οναγκάβα, αντιμετωπίζει προβλήματα, μετά τον σεισμό των 7,4 ρίχτερ, χωρίς όμως να έχουν αυξηθεί τα επίπεδα ραδιενέργειας. Τέσσερις οι νεκροί και 100 τραυματίες ο τελικός απολογισμός (Pics)

Η γη εξακολουθεί να ταρακουνιέται στην Ιαπωνία που δεν λέει να συνέλθει από τον εφιαλτικό σεισμό των 8,9 ρίχτερ και το τσουνάμι που ακολούθησε.

Τέσσερις νεκροί και περίπου 100 τραυματίες είναι ο απολογισμός της ισχυρής μετασεισμικής δόνησης που σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη στην Ιαπωνία στ’ ανοιχτά της επαρχίας Μιγιάκι της βορειοανατολικής Ιαπωνίας.

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων  μια 63χρονη γυναίκα στην επαρχία Yamagata απεβίωσε ως αποτέλεσμα της μη λειτουργίας του αναπνευστήρα της λόγω διακοπής του ηλεκτρισμού από το σεισμό των 7,1 βαθμών. “Ο αναπνευστικός της εξοπλισμός βρέθηκε εκτός λειτουργίας.”

“Πιστεύουμε ότι το μηχάνημα έκλεισε λόγω της διακοπής ρεύματος”, δήλωσε εκπρόσωπος της Υπηρεσίας.

Ο τηλεοπτικός σταθμός NHKμετέδωσε ότι δύο άντρες, ηλικίας 79 και 85 ετών, είναι νεκροί στην επαρχία Μιγιάκι, την περιοχή που επηρεάστηκε πιο πολύ από τον μεγάλο σεισμό του Μαρτίου και το τσουνάμι που τον ακολούθησε.

Τουλάχιστον 2,62 εκατομμύρια νοικοκυριά παρέμειναν χωρίς ηλεκτρισμό, σύμφωνα με τον τοπικό προμηθευτή ηλεκτρισμού Tohoku-Electric Power.

Επηρεάστηκε άλλο εργοστάσιο

Διαρροές νερού εντοπίστηκαν στο πυρηνικό εργοστάσιο Οναγκάβα, στη βορειοανατολική Ιαπωνία, μετά την ισχυρή μετασεισμική δόνηση, αλλά δεν έχει σημειωθεί οποιαδήποτε αλλαγή στα επίπεδα ραδιενέργειας έξω από το εργοστάσιο, δήλωσε η διαχειρίστρια εταιρεία Tohoku Electric Power.

Σύμφωνα με την εταιρεία, νερό διέρρευσε από δεξαμενές καυσίμων των αντιδραστήρων 1 και 2 του εργοστασίου, αλλά και από αλλού στο εργοστάσιο.

Εξάλλου, η Κυβέρνηση της Ιαπωνίας βρίσκεται στο στάδιο προώθησης μέτρων για τη μειωμένη χρήση ηλεκτρισμού από εταιρείες και νοικοκυριά για την αποφυγή συσκοτίσεων, όπως ανέφερε χθες ο Υπουργός Εμπορίου Banri Kaieda.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα