Ταϊλάνδη: Πελάτης αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης για κακή κριτική σε ξενοδοχείο

Ταϊλάνδη: Πελάτης αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης για κακή κριτική σε ξενοδοχείο
Τουρίστες σε διάσημο προορισμό της Ταϊλάνδης AP

Αμερικανός αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης, αφότου δημοσίευσε την αρνητική του κριτική για το κατάλυμα στο οποίο διέμενε στην Ταϊλάνδη.

Ποινή φυλάκισης έως και δύο χρόνια αντιμετωπίζει ο Αμερικανός που δημοσίευσε αρνητικές κριτικές για ένα ξενοδοχείο στο οποίο έμεινε στην Ταϊλάνδη. Μηνύθηκε από το θέρετρο, σύμφωνα με τους αυστηρούς νόμους κατά της δυσφήμισης της χώρας.

Ο Γουέσλεϊ Μπαρνς, ο οποίος εργάζεται στην Ταϊλάνδη, είχε δημοσιεύσει αρκετές κριτικές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του που φέρεται να κατηγορούν το θέρετρο για “σύγχρονη δουλεία”.

Το Sea View Resort, ωστόσο, δήλωσε ότι η σκληρή κριτική από τον πρώην επισκέπτη ήταν αναληθής και βλάπτει τη φήμη του ξενοδοχείου.

Το περιστατικό που συνέβη στο θέρετρο στο νησί Koh Chang νωρίτερα αυτό το έτος, σχετίζεται με το ότι Μπαρνς ήθελε να φέρει το δικό του μπουκάλι αλκοόλ στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.

Από την αναχώρησή του, ο Μπαρνς δημοσίευσε πολλές αρνητικές κριτικές, μετά τις οποίες το ξενοδοχείο τον μήνυσε για δυσφήμιση.

Στη συνέχεια συνελήφθη, πέρασε αρκετές νύχτες στη φυλακή και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση. Εάν κριθεί ένοχος για παράβαση των περίφημων νόμων κατά της δυσφήμισης της χώρας, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης δύο ετών.

Το ξενοδοχείο ισχυρίστηκε ότι οι κριτικές του ήταν “πλαστές, επαναλαμβανόμενες και κακόβουλες”, με μια ανάρτηση στο TripAdvisor να κατηγορεί το ξενοδοχείο για “σύγχρονη δουλεία”.

Ο κατηγορούμενος έχει ήδη χάσει τη δουλειά του με αφορμή το περιστατικό και εξέφρασε ανησυχίες ότι η δημοσιότητα που έλαβε η υπόθεσή του θα δυσκόλευε την εξεύρεση νέας εργασίας, σύμφωνα με το BBC.

Το επόμενο δικαστικό ραντεβού του είναι στις αρχές Οκτωβρίου. Ελπίζει ακόμα να επιλύσει την υπόθεση απευθείας με το ξενοδοχείο.

Το ξενοδοχείο από την μεριά του εξήγησε ότι μετά τη δημοσίευση των κριτικών, είχε λάβει ακυρώσεις και ερωτήσεις σχετικά με τη μεταχείριση των εργαζομένων. Η διοίκηση αναφέρει ότι είχε πει πολλές φορές στον Μπαρνς ότι δεν θα προχωρούσε σε μήνυση εάν σταματούσε να γράφει νέες “ψευδείς” κριτικές.

Η Ταϊλάνδη δεν είναι μοναδική χώρα που έχει ποινικοποιήσει την δυσφήμιση, αλλά ο νόμος, ο οποίος επιβάλλει ποινή φυλάκισης έως δύο ετών, είναι ασυνήθιστα ευεπίφορος στην κατάχρηση.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα