Ταϊβάν: Υποψήφιος πρόεδρος θα προσφέρει κατοικίδια ως λύση για το δημογραφικό

Ταϊβάν: Υποψήφιος πρόεδρος θα προσφέρει κατοικίδια ως λύση για το δημογραφικό
Σκύλος και γάτα. Getty Images/iStockphoto

Λύση στο δημογραφικό πρόβλημα της Ταϊβάν σκέφτηκε να δώσει ένας υποψήφιος πρόεδρος στην Ταϊβάν, προτείνοντας να δίνει ένα κατοικίδιο σε κάθε ζευγάρι που θα κάνει μωρό. "Αν δεν υπάρξει αύξηση γεννήσεων στο μέλλον, ποιος θα φροντίσει τους μαλλιαρούς φίλους μας;", είπε.

Για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, που έχει προκύψει στην Ταϊβάν, ο δισεκατομμυριούχος υποψήφιος πρόεδρος Terry Gou πρότεινε την προσφορά δωρεάν κατοικιδίων σε ζευγάρια, με την προϋπόθεση να κάνουν μωρό.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο Gou εξήγησε, κατά τη διάρκεια εκστρατείας του, σε ναό στην Ταϊπέι, ότι το ποσοστό των γεννήσεων στην Ταϊβάν θα μπορούσε να αυξηθεί, δίνοντας στους νέους γονείς μια γάτα ή έναν σκύλο. Σημειώνεται ότι πολλά ζευγάρια επιλέγουν να υιοθετήσουν κάποιο ζώο, παρά να κάνουν παιδί.

Ο υποψήφιος πρόεδρος είπε ότι είχε επισκεφθεί πρόσφατα ένα καταφύγιο ζώων και θεώρησε ότι το ζήτημα των αδέσποτων και της υπογεννητικότητας θα μπορούσαν να λυθούν μαζί. “Αν δεν υπάρξει αύξηση γεννήσεων στο μέλλον, ποιος θα φροντίσει τους μαλλιαρούς φίλους μας;”, δήλωσε. “Έτσι, έχω συνδυάσει αυτά τα δύο θέματα. Δεν μπορείτε να περιμένετε από εμένα, ένα άτομο, να προτείνω μια ολοκληρωμένη πολιτική για κάθε μικρό θέμα.”

Η συγκεκριμένη πρόταση επικρίθηκε από ορισμένους πολιτικούς της κυβέρνησης και από οργανώσεις προστασίας ζώων. Ο Gou είπε ότι κατά τις τελευταίες προεδρικές εκλογές είχε προτείνει κρατικές επιδοτήσεις για το κόστος ανατροφής των παιδιών έως την ηλικία των έξι ετών, αλλά δεν εφαρμόστηκε.

Η Ταϊβάν έχει έναν από τους χαμηλότερους δείκτες γεννητικότητας στον κόσμο. Πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι αυτό το γεγονός οφείλεται στο υψηλό κόστος ζωής, στις δυσκολίες πρόσβασης όσον αφορά την παιδική φροντίδα και στα έμφυλα στερεότυπα. Ο γρήγορος ρυθμός της γήρανσης του πληθυσμού απειλεί την οικονομία και τη στρατιωτική άμυνα της χώρας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα