Τανζανία: Στους 224 οι νεκροί από το ναυάγιο

Τανζανία: Στους 224 οι νεκροί από το ναυάγιο
Ναυάγιο με μετανάστες AP

Υπό κράτηση παραμένουν οι υπεύθυνοι της διαχειρίστριας εταιρείας του μοιραίου φεριμπότ.

Οι αρχές της Τανζανίας ανακοίνωσανότι ο αριθμός των νεκρών στο ναυάγιο του φέριμποτ στη λίμνη Βικτώρια αυξήθηκε στους 224 και οι υπεύθυνοι της διαχειρίστριας εταιρείας του πορθμείου παραμένουν υπό κράτηση ώστε να υποβληθούν σε ανάκριση. Το φέρι MV Nyerere ανετράπη και βυθίστηκε την Πέμπτη το βράδυ λίγα μόλις μέτρα από την αποβάθρα του Ουκερέουε, του μεγαλύτερου νησιού της λίμνης.

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Επικοινωνιών Ισάκ Καμουέλουε επιβεβαίωσε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TBC ότι ο απολογισμός των νεκρών ανέρχεται πλέον στους 224.

Τα ακριβή αίτια του ναυαγίου δεν έχουν αποσαφηνιστεί, ωστόσο αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι βάσει της προκαταρκτικής έρευνας το πλοίο μετέφερε περισσότερους επιβάτες απ’ όσους προβλέπει ο νόμος.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός Κασίμ Ματζαλίουα είπε ότι στο TBC πως οι αξιωματούχοι που είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση του φέριμποτ παραμένουν υπό κράτηση. «Η κυβέρνηση θα συγκροτήσει μια ειδική επιτροπή έρευνας, αποτελούμενη από εμπειρογνώμονες, που θα ερευνήσει τα αίτια του δυστυχήματος και μέτρα θα ληφθούν από τη δικαιοσύνη σε βάρος όλων όσοι προκάλεσαν την τραγωδία», υπογράμμισε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα