Πέθανε η Tatjana Patitz, ένα από τα τελευταία super model των 90’s

Πέθανε η Tatjana Patitz, ένα από τα τελευταία super model των 90’s
© Globe Photos/ZUMA/VISUALHELLAS.GR

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 56 ετών άφησε η Tatjana Patitz ένα από τα διασημότερα μοντέλα των 90's και πρωταγωνίστρια στο videoclip του Τζορτζ Μάικλ, "Freedom".

Σε ηλικία μόλις 56 ετών έφυγε από τη ζωή η Tatjana Patitz, ένα από τα πιο γνωστά και αγαπητά μοντέλα της δεκαετίας του 90 στην Αμερική.

Η είδηση έγινε γνωστή το απόγευμα της Τετάρτης (11/01) και σκόρπισε θλίψη στον κόσμο της παγκόσμιας μόδας μιας και η Patitz διέγραψε τη δική της πορεία στον χώρο.

Ποτέ δεν πούλησα την ψυχή μου“, είχε δηλώσει η Patitz το 2020 σε συνέντευξή της, όπως αναφέρει η βρετανική Vogue.

Γεννημένη στο Αμβούργο από Εσθονή μητέρα και Γερμανό πατέρα, η Patitz μετακόμισε με την οικογένειά της στο Skanör, μια ειδυλλιακή παραθαλάσσια πόλη στα νότια της Σουηδίας όταν ήταν αρκετά μικρή. Το 1983, σε ηλικία 17 ετών συμμετείχε σε διαγωνισμό Elite Model Contest στη Στοκχόλμη όπου και κατέλαβε την τρίτη θέση.

Το έπαθλο ήταν ένα ταξίδι στο Παρίσι και ένα συμβόλαιο περιορισμένου χρόνου. Όμως, όπως έγραψε η Vogue το 1988, «ένα αστέρι δεν γεννήθηκε γρήγορα. Η Tatjana δεν βρήκε δουλειά για ένα χρόνο».

Και κάπου εκεί εμφανίστηκε ο διάσημος Γερμανός φωτογράφος Peter Lindbergh, ο οποίος ήταν και εκείνος που ανέδειξε μέσα από τον φακό του την Tatjana Patitz και έκανε το αστέρι της να λάμψει.

Ακολούθησαν εξώφυλλα στα μεγαλύτερα περιοδικά, πασαρέλες και μία συμμετοχή στο θρυλικό “Freedom” του Τζορτζ Μάικλ.

George Michael – Freedom!

Τη θλίψη του εξέφρασε μέσω ανάρτησης και το Ίδρυμα Peter Lindbergh, γράφοντας πως “είμαστε βαθιά λυπημένοι για τον θάνατο της Tatjana Patitz, μιας μακροχρόνιας φίλης του Peter. Το Ίδρυμα Peter Lindbergh θα ήθελε να χαιρετίσει την καλοσύνη, την εσωτερική ομορφιά και την εξαιρετική ευφυΐα της Tatjana. Οι σκέψεις μας πάνε στους αγαπημένους της και ιδιαίτερα στον Jonah. Θα της λείψει πάρα πολύ”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα