Τατζικιστάν: Πρόστιμο σε τραγουδίστρια επειδή γιόρτασε τα γενέθλιά της με φίλους της

Η διάσημη στο Τατζικιστάν τραγουδίστρια Φιρούζα Χαφίζοβα που θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο
Η διάσημη στο Τατζικιστάν τραγουδίστρια Φιρούζα Χαφίζοβα που θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο YOUTUBE

Η τραγουδίστρια, που είναι ποπ σταρ στην χώρα της θα κληθεί να πληρώσει ποσό ίσο με 470 ευρώ, που ισοδυναμεί με μισθούς δύο μηνών, καθώς γιόρτασε τα γενέθλιά της με φίλους και όχι με την οικογένειά της, όπως επιβάλλει ο νόμος.

Μια τραγουδίστρια από το Τατζικιστάν θα πληρώσει πρόστιμο επειδή γιόρτασε τα γενέθλιά της συντροφιά με φίλους της, αντί για τα μέλη της οικογένειάς της, όπως επιβάλλει ο νόμος.

Οι εισαγγελικές αρχές ανακοίνωσαν ότι η Φιρούζα Χαφίζοβα, ποπ-σταρ στην πατρίδα της, θα πληρώσει ποσό ίσο με 470 ευρώ, μετά την κυκλοφορία ενός βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να χορεύει στο σπίτι της μαζί με φίλους της. Ενώ "γιόρταζε τα γενέθλιά της στο σπίτι της στις 12 Δεκεμβρίου, μεταξύ 20.00-23.00 έφτασαν φίλοι και γνωστοί της", εξήγησε η εισαγγελία.

Ο νόμος περί ιδιωτικών εορτών "σε οικογενειακό κύκλο" ισχύει από το 2007 και επισήμως ο στόχος του ήταν να σταματήσουν οι υπερβολικές δαπάνες που γίνονταν στους γάμους και σε άλλες κοινωνικές περιστάσεις, μια συχνή πρακτική σε μια φτωχή χώρα. Οι επικριτές του ωστόσο επισημαίνουν ότι το μέτρο επιτρέπει στις αρχές να επιβάλουν τεράστια πρόστιμα στους ιδιώτες. Το πρόστιμο της Χαφίζοβα ισοδυναμεί με μισθούς δύο μηνών στο Τατζικιστάν.

Το 2015 ένας άνδρας καταδικάστηκε επίσης σε πρόστιμο επειδή γιόρτασε τα γενέθλιά του με τους φίλους του σε ένα μπαρ. Και εκείνος είχε κάνει το λάθος να αναρτήσει στο διαδίκτυο μια φωτογραφία από τη γιορτή.

SHARE:

24Media Network