Ταξιδιωτικό χάος στη Γερμανία λόγω απεργίας

Ταξιδιωτικό χάος στη Γερμανία λόγω απεργίας

Ταλαιπωρία για χιλιάδες ταξιδιώτες έχει προκαλέσει πολύωρη κινητοποίηση των εργαζομένων στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις στη Γερμανία

Σοβαρά προβλήματα στις τοπικές, περιφερειακές και υπεραστικές σιδηροδρομικές μετακινήσεις στη Γερμανία έχει προκαλέσει η απεργιακή κινητοποίηση των μηχανοδηγών που είναι σε εξέλιξη από σήμερα το μεσημέρι και θα διαρκέσει μέχρι και τις 04:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Έως και 5.000 μέλη του συνδικάτου των Γερμανών μηχανοδηγών (GDL) συμμετέχουν σε αυτήν την 14ωρη στάση εργασίας, η οποία προκηρύχθηκε με βασικά αιτήματα την αύξηση κατά 5% των μισθών και τη μείωση κατά 2 ώρες της εβδομαδιαίας εργασία τους, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του GDL Κλάους Βεσέλσκι.

Ενδεχομένως θα υπάρξουν επιπτώσεις στις σιδηροδρομικές μεταφορές και υπηρεσίες και αύριο Πέμπτη.

Οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι (Deutsche Bahn, DB) χαρακτήρισαν την απεργιακή κινητοποίηση – την δεύτερη σε παγγερμανικό επίπεδο που προκήρυξε το συνδικάτο των μηχανοδηγών εντός οκτώ ημερών – "εντελώς παράλογη", αναφέροντας ότι η ένωση των μηχανοδηγών προτάσσει ως προτεραιότητα την αύξηση της ισχύος της, αντί να επικεντρώνεται στη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με εύλογα αιτήματα.

Ο Ούλριχ Βέμπερ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου των DB, αρμόδιος για τον τομέα ανθρώπινου δυναμικού των γερμανικών σιδηροδρόμων, ανέφερε ότι η εταιρεία σχεδίαζε να ξεκινήσει συζητήσεις την Τετάρτη και την Πέμπτη για την εξεύρεση λύσης όσον αφορά την οικονομική διαφορά με την ένωση των μηχανοδηγών.

"Και τώρα, λίγες ώρες πριν ξεκινήσουν αυτές οι συνομιλίες η GDL καλεί σε απεργία; Αυτό είναι θρασύ και ξεδιάντροπο", είπε.

Ο εκπρόσωπος του GDL Κλάους Βεσέλσκι αντέταξε ότι η κριτική κατά της ένωσης των μηχανοδηγών είναι εντελώς αδικαιολόγητη, σημειώνοντας ότι το συνδικάτο τους είχε προαναγγείλει από το απόγευμα της Τρίτης ότι θα κατέβει στην ολιγόωρη απεργιακή κινητοποίηση. Πρόσθεσε πως η απεργία είναι "θεμελιώδες δικαίωμα".

Ο Βεσέλσκι απέφυγε να πει εάν θα προκηρυχθούν νέες απεργίες της ένωσης των Γερμανών μηχανοδηγών στο εγγύς μέλλον.

Πηγή: ΑΠΕ - ΑΜΠΕ

SHARE:

24Media Network