Τεράστια κύματα "κατάπιαν" τρεις ανθρώπους στην Γαλικία

Τεράστια κύματα "κατάπιαν" τρεις ανθρώπους στην Γαλικία
© GETTY IMAGES

Τρία άτομα αγνοούνται στη Γαλικία της βορειοδυτικής Ισπανίας καθώς παρασύρθηκαν από τεράστια θαλάσσια κύματα κατά τη διάρκεια πρωτοφανούς καταιγίδας που σαρώνει την περιοχή

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ξεκίνησαν την άμεση αποστολή έρευνας και διάσωσης, αφού ενημερώθηκαν περίπου στις 18:40 τοπική ώρα, ότι τρεις άνθρωποι που περπατούσαν στην ακτή παρασύρθηκαν από μια "δέσμη" τεράστιων θαλάσσιων κυμάτων στην περιοχή της Λα Κορούνια, ανέφερε η ανακοίνωση της περιφερειακής κυβέρνησης. Για τη διάσωση των τριών αγνοουμένων έχει επιστρατευτεί ελικόπτερο καθώς η επιχείρηση από τη θάλασσα είναι αδύνατη λόγω των θυελλωδών ανέμων. Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές λόγου του σκότους η έρευνα διεκόπη αργά το απόγευμα και θα επαναληφθεί την Τρίτη.

Η επαρχία της Γαλικίας κηρύχθηκε σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού τη Δευτέρα, λόγω της καταιγίδας που θα μπορούσε να φέρει στις ακτές κύματα ύψους εννέα μέτρων, προειδοποίησε η μετεωρολογική υπηρεσία. Οι έντονες βροχοπτώσεις που συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες στην περιοχή. Η ισχυρή και πολύ βίαιη καταιγίδα σάρωσε επίσης και άλλα τμήματα στη βόρεια ακτή της Ισπανίας όπως τη Χώρα των Βάσκων.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network