Τετρακόσιοι ανήλικοι θύματα Ολλανδού μέσω διαδικτύου

Τετρακόσιοι ανήλικοι θύματα Ολλανδού μέσω διαδικτύου

Στους περίπου 400 ανέρχονται οι ανήλικοι τους οποίους εκμεταλλεύτηκε Ολλανδός και τους κατέγραψε στην κάμερα του υπολογιστή του να επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις

Σαραντάχρονος Ολλανδός κατηγορείται ότι ώθησε περίπου 400 ανήλικους να επιδοθούν σε σεξουαλικές πράξεις μέσω διαδικτύου μπροστά σε κάμερα και τους κατέγραψε. 

"Ο άνδρας, που παρουσιαζόταν ως μικρό κορίτσι, φέρεται να ώθησε ανηλίκους να επιδοθούν σε σεξουαλικές πράξεις μπροστά σε κάμερα", δήλωσε ο Έβερτ Μπέρστρα εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Άμστερνταμ.

Να σημειωθεί πάντως πως ο άνδρας δεν είχε καμία φυσική επαφή με τα θύματά του.

Ωστόσο 56 από αυτά ήταν ηλικίας μόλις 12 με 14 ετών και έχουν ταυτοποιηθεί επισήμως. Μέχρι στιγμής πέντε έχουν καταθέσει μήνυση.

Σύμφωνα με τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για κορίτσια και αγόρια.

"Τα θύματα που έχουν ταυτοποιηθεί ζουν σε διάφορες περιοχές της χώρας", επισήμανε ο Μπέρστρα, ενώ οι ολλανδικές αρχές έχουν στείλει αιτήματα στις αρχές του Βελγίου, της Ισπανίας και των ΗΠΑ "κυρίως για να λάβουν πληροφορίες από τους διαδικτυακούς πάροχους".

Ο ύποπτος με το όνομα Μίχελ Σ. κρατείται ήδη εδώ και περίπου έξι μήνες, αλλά η εισαγγελία δεν είχε δώσει το θέμα στη δημοσιότητα.

Στη διάρκεια έρευνας τον περασμένο Απρίλιο εντοπίστηκαν στον υπολογιστή του οι φωτογραφίες περίπου 400 παιδιών και εφήβων.

Χρησιμοποιώντας διάφορα ψευδώνυμα, ο Μίχελ Σ. έμπαινε σε διάφορα φόρουμ και ερχόταν σε επαφή με τα θύματά του.

Αφού αποθήκευε τις φωτογραφίες που του έστελναν, τα απειλούσε ότι θα τις ανεβάσει στο Διαδίκτυο.

SHARE:

24Media Network