Θα περπατήσει 727 χιλιόμετρα για την Παλαιστίνη

Θα περπατήσει 727 χιλιόμετρα για την Παλαιστίνη
O Αυστραλός ακτιβιστής

Αυστραλός ακτιβιστής για το δικαίωμα της Παλαιστίνης στην αυτοδιάθεση θα περπατήσει από την Μελβούρνη μέχρι την Αδελαϊδα!

Αυτό θα πει κουράγιο, αυτό θα πει αγώνας.

Ο Τζον Σαλίσμπουρι είναι Αυστραλός, διαμένει μόνιμα στη χώρα του και φυσικά βρίσκεται μερικές δεκάδες ώρες πτήσης μακριά από τη μαρτυρική Παλαιστίνη. Και όμως, αυτό δεν τον εμποδίζει να κάνει εκπληκτικά πράγματα για να προωθήσει το παλαιστινιακό αίτημα για ελευθερία και αυτοδιάθεση.

Μέσα στον επόμενο μήνα ο Αυστραλός ακτιβιστής θα ολοκληρώσει την πεζοπορία του από τη Μελβούρνη στην Αδελαϊδα (απόσταση 727 χιλιομέτρων) που γίνεται ακριβώς για να γίνει ευρέως γνωστός στους Αυστραλούς ο παλαιστινιακός αγώνας.

“Στόχος μου είναι να τελειώσει η πεζοπορία στις 16 Δεκεμβρίου μπροστά στο κτίριο του Κογκρέσου στην Αδελαϊδα όπου εκείνη την ημέρα θα συζητηθεί το παλαιστινιακό ζήτημα” δηλώνει ο Σαλίσμπουρι.

Η πεζοπορία θα κρατήσει περίπου ένα μήνα και γίνεται με αφορμή την απόφαση του Αυστραλού Πρωθυπουργού Σκοτ Μόρισον να μεταφέρει την πρεσβεία της Αυστραλίας στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ όπως έχουν κάνει ήδη οι ΗΠΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα