Θεομηνία στην Ιαπωνία: 400.000 άφησαν τα σπίτια τους, 10 αγνοούνται

Θεομηνία στην Ιαπωνία: 400.000 άφησαν τα σπίτια τους, 10 αγνοούνται

Τουλάχιστον 10 άτομα αγνοούνται, ενώ 400.000 εγκατέλειψαν τις κατοικίες τους λόγω καταρρακτωδών βροχών στην Ιαπωνία

Τουλάχιστον 10 άτομα αγνοούνται, μεταξύ τους ένα παιδί, και 400.000 έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μετά από βροχές-ρεκόρ που κατακλύζουν τη νοτιοδυτική Ιαπωνία για δεύτερη ημέρα σήμερα, πλημμυρίζοντας ποταμούς, είπε αξιωματούχος της κυβέρνησης και ειδησειογραφικά μέσα.

Τμήμα της περιφέρειας Φουκουόκα στο νοτιοδυτικό νησί Κιούσου συγκέντρωσε 774 χιλιοστά βροχής σε εννιά ώρες χθες, ή πάνω από το διπλάσιο ποσό βροχής που καταγράφεται συνήθως τον Ιούλιο, είπε το εθνικό κανάλι NHK.

Περίπου 7.500 συνεργεία - αστυνομικοί, πυροσβέστες και στρατιώτες από τις Δυνάμεις Αυτοάμυνας της Ιαπωνίας - κλήθηκαν να βοηθήσουν με τις εκκενώσεις πόλεων και για να βοηθήσουν στην αναζήτηση των αγνοούμενων. Σαράντα ελικόπτερα βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας μέχρι να βελτιωθεί ο καιρός.

Οι περιφέρειες Φουκουόκα και Όιτα, κυρίως αγροτικές περιοχές, υπέφεραν περισσότερο από τη βροχή. Οι κάτοικοι διανυχτέρευσαν με αγωνία σε κέντρα που άνοιξαν σε σχολεία και κυβερνητικά κτίρια σε ψηλότερο έδαφος, λόγω των κατολισθήσεων και των πλημμυρισμένων δρόμων.

Δεν υπήρξαν άμεσα αναφορές σε μεγάλα προβλήματα στις μεταφορές, αλλά πλάνα της τηλεόρασης έδειχναν μια σιδηροδρομική γραμμή σπασμένη και διαστρεβλωμένη από το νερό που έχει πλημμυρίσει.

SHARE:

24Media Network