Θεσμικό πραξικόπημα κατά της υποψηφιότητάς του καταγγέλλει ο Φιγιόν

Θεσμικό πραξικόπημα κατά της υποψηφιότητάς του καταγγέλλει ο Φιγιόν

Ο υποψήφιος των συντηρητικών στις προεδρικές εκλογές Φρανσουά Φιγιόν καταγγέλλει θεσμικό "πραξικόπημα" εναντίον της υποψηφιότητάς του για την προεδρία

Ο προεδρικός υποψήφιος των Γάλλων συντηρητικών Φρανσουά Φιγιόν ζήτησε από τους συντηρητικούς βουλευτές να παραμείνουν πιστοί στον ίδιο μετά το σκάνδαλο σχετικά με την εργασία της συζύγου του, καταγγέλλοντας ότι αριστεροί προσπαθούν να στοχοποιήσουν την προεκλογική εκστρατεία του.

«Αντιμετωπίζουμε ένα θεσμικό πραξικόπημα από την αριστερά», δήλωσε ένας βουλευτής του κόμματος Οι Ρεπουμπλικανοί που παρευρέθη σε συνάντηση με τον Φιγιόν.

Ο βουλευτής, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε πως ο Φιγιόν ζήτησε από τους συναδέλφους του «να αντέξουν για 15 ημέρες» -- το διάστημα που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί η επίσημη έρευνα για την υπόθεση.

«Ουδείς θα εμποδίσει τον Φρανσουά Φιγιόν και τη Δεξιά να είναι παρόντες στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών και στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών», δήλωσε αργότερα ο εκπρόσωπος του Φιγιόν Τιερί Σολέρ.

Ο Φιγιόν έπαψε να είναι το φαβορί για τις φετινές προεδρικές εκλογές αφότου άρχισε η επίσημη έρευνα σχετικά με δημοσίευμα εφημερίδας ότι η σύζυγός του και η οικογένειά του κέρδισαν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ, κυρίως από χρήματα των φορολογουμένων, προσφέροντας ελάχιστη εργασία.

Οι «βαρόνοι» του κόμματος εξετάζουν το κατά πόσο υπάρχει ανάγκη για ένα Σχέδιο Β χωρίς τον Φιγιόν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαλλία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σκάνδαλο Φιγιόν: Ύποπτη αργομισθία 900.000 ευρώ

Σκάνδαλο Φιγιόν: Το ζευγάρι καταθέτει στον εισαγγελέα

SHARE: