Θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς συνάντησε ο πάπας

Pope Francis hugs a woman during his meeting with faithful in front of the shrine of St. Alberto Hurtado in Santiago, Chile, Tuesday, Jan.16, 2018. (AP Photo/Alessandra Tarantino)
Pope Francis hugs a woman during his meeting with faithful in front of the shrine of St. Alberto Hurtado in Santiago, Chile, Tuesday, Jan.16, 2018. (AP Photo/Alessandra Tarantino) AP

Την ντροπή και την οδύνη του για τα εγκλήματα ιερωμένων ζήτησε ο πάπας ζητώντας συγχώρεση

Ο πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε την Τρίτη με μια "μικρή ομάδα θυμάτων σεξουαλικών κακοποιήσεων που διαπράχθηκαν από ιερείς" στη Χιλή, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας, ο Γκρεγκ Μπερκ.

"Η συνάντηση εκτυλίχθηκε σε αυστηρά ιδιωτικό πλαίσιο" στην αποστολική νουντσιατούρα (πρεσβεία του Βατικανού) στο Σαντιάγο, διευκρίνισε ο ίδιος.

ADVERTISING

"Κανείς άλλος δεν ήταν παρών: μόνο ο πάπας και τα θύματα. Κι αυτό ώστε να μπορέσουν να αφηγηθούν τα δεινά που υπέστησαν στον πάπα Φραγκίσκο, που τους άκουσε, προσευχήθηκε γι' αυτούς κι έκλαψε μαζί τους", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ο πάπας Φραγκίσκος, επικεφαλής μιας εκκλησίας ατιμασμένης από τα σκάνδαλα παιδεραστίας –και– στη Χιλή, εξέφρασε την Τρίτη τη "ντροπή" και την "οδύνη" του για τα εγκλήματα που διέπραξαν ιερωμένοι και ζήτησε συγχώρεση κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης που σημαδεύτηκε από διαδηλώσεις και περίπου πενήντα συλλήψεις.

"Δεν μπορώ να μην εκφράσω την οδύνη μου και τη ντροπή μου μπροστά στην ανεπανόρθωτη ζημιά" που έκαναν οι ιερείς στα παιδιά που κακοποίησαν, δήλωσε την Τρίτη ο αργεντινός προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας ενώπιον της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της Χιλής στο προεδρικό μέγαρο Λα Μονέδα.

Πηγή:ΑΜΠΕ Φωτογραφία:AP Photo/Alessandra Tarantino

SHARE:

24Media Network