Τι γεύση έχουν 100.000 δολάρια;

Τι γεύση έχουν 100.000 δολάρια;

Την αποκαλούν "διαμάντι της κουζίνας" και όχι άδικα, αφού ένα μόνο κομματάκι της μπορεί να στοιχίσει έως και 500 δολάρια. Ο λόγος για τη μοναδική λευκή τρούφα.

Εκατό χιλιάδες δολάρια φαντάζουν άπιαστο ποσό για τους περισσότερους! Με αυτά τα χρήματα, μπορείς να αγοράσεις χιλιάδες πράγματα όπως ένα πολυτελές αμάξι, χρυσό, διαμάντια και ίσως και ένα γεύμα με τον Μπιλ Κλίντον! Πόσοι όμως θα τα έδιναν για να γευτούν την άσπρη τρούφα Alba?

Η περιζήτητη τρούφα που μοιάζει περισσότερο με μεγάλο καρύδι, ανήκει στα πιο ακριβά φαγητά στον κόσμο και στον χώρο της μαγειρικής είναι γνωστή ως το «διαμάντι της κουζίνας». Αποτελεί ένα είδος υπόγειου μανιταριού που μεγαλώνει πλάι στις ρίζες των δέντρων. Από τη στιγμή που δεν μπορεί να καλλιεργηθεί, οι κυνηγοί της, χρησιμοποιούν γουρούνια και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά για τον εντοπισμό της.  Όσο για την.. γεύση της; Θυμίζει μοσχάρι με σκόρδο και λάχανο. Όχι και το πιο αναμενόμενο! 

Ένα κομμάτι μπορεί να κοστίσει έως και 500 δολάρια! Τι την κάνει όμως να είναι τόσο ακριβή; Μα η μοναδικότητά της! Κάθε τρούφα παίρνει το σχήμα και τη γεύση της ανάλογα με το έδαφος στο οποίο αναπτύσσεται κάτι που σημαίνει ότι κάθε κομμάτι είναι μοναδικό και ξεχωριστό! 

Κανείς δεν μπορεί να γευτεί ποτέ την ίδια με τον άλλον. Ακριβώς γιατί δεν υπάρχει! To 2016 σε μια δημοπρασία στο Piedmont της Ιταλίας 1 κιλό και περίπου 100 γραμμάρια τρούφας Alba πουλήθηκε έναντι 112.000 δολαρίων!

SHARE: