Τυφώνας Otis: Εξασθένησε σε κατηγορία 4 αφού χτύπησε το Μεξικό

Διαβάζεται σε 2'
Τουρίστες στην ακτή του Ακαπούλκο
Τουρίστες στην ακτή του Ακαπούλκο AP @Bernardino Hernandez

Ο τυφώνας Otis αναμένεται να εξασθενήσει γρήγορα καθώς πλησιάζει την ενδοχώρα και το υψηλότερο έδαφος του νότιου Μεξικού.

Μπορεί ο τυφώνας Otis να έχει εξασθενήσει σε καταιγίδα κατηγορίας 4, νωρίτερα ωστόσο “σφυροκόπησε” τις ακτές του Ακαπούλκο στο Μεξικό με καταστροφικούς ανέμους, έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδα.

Όπως μεταδίδει το CNN, ο Otis χτύπησε τις ακτές του Μεξικού γύρω στις 12:25 π.μ. (τοπική ώρα) με ανέμους ταχύτητας 265 χλμ/ώρα. Μέσα σε λίγες ώρες, οι μέγιστοι παρατεταμένοι άνεμοι είχαν επιβραδυνθεί στα 209 χλμ/ώρα, μετέδωσε το Κέντρο Τυφώνων της χώρας και εκτείνονταν σε ακτίνα έως και 48 χλμ.

Η καταιγίδα αναμένεται να εξασθενήσει γρήγορα καθώς πλησιάζει την ενδοχώρα και το υψηλότερο έδαφος του νότιου Μεξικού, όπου πιθανότατα θα “σβήσει” αργότερα το βράδυ της Τετάρτης.

Τυφώνας Ότις
Τυφώνας Ότις NOAA / AP

«Πηγαίνετε σε καταφύγια, μείνετε σε ασφαλείς τοποθεσίες: μακριά από ποτάμια, ρέματα, χαράδρες—και μείνετε σε επαγρύπνηση», νουθέτησε νωρίτερα σήμερα μέσω X (του πρώην Twitter) ο μεξικανός πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

Στην Ακαπούλκο, είχαν ήδη αναπτυχθεί στρατιώτες χθες, ενόψει της έλευσης του τυφώνα. Τα σχολεία έκλεισαν με εντολή της πολιτειακής κυβέρνησης στην Γκερέρο, όπου υπάγεται διοικητικά η λουτρόπολη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα