Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη - Νετανιάχου

Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη - Νετανιάχου

Δεν επηρεάζονται οι σχέσεις Ισραήλ-Κύπρου από τη συμφωνία Τελ Αβίβ-Άγκυρας, διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της Κύπρου ο πρωθυπουργός του Ισραήλ

Την σαφή διαβεβαίωση ότι οι σχέσεις του Ισραήλ με την Κύπρο δεν θα επηρεαστούν με οποιοδήποτε τρόπο λόγω της συμφωνίας Τελ Αβίβ- Άγκυρας, έδωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον πρόεδρο Αναστασιάδη.

Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, αποκάλυψε ότι η επικοινωνία έγινε λίγες ημέρες πριν από την καταστροφική πυρκαγιά στη Σολέα.

Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, ο Κύπριος υπουργός είπε ότι αναμένεται νέα τηλεφωνική επικοινωνία, και πάλι με πρωτοβουλία του κ. Νετανιάχου, μετά την επίσημη εξαγγελία της συμφωνίας και τόνισε ότι «οι άριστες σχέσεις Κύπρου-Ισραήλ δεν μπορούν να διαφοροποιηθούν μετά τις τελευταίες εξελίξεις».

Σε ερώτηση, αν στη συμφωνία περιλαμβάνονται και θέματα ενέργειας, ο κ. Κασουλίδης είπε επί λέξει, «νομίζω κάτι θα περιέχει».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, τόνισε ότι σε μια τέτοια περίπτωση, «προϋπόθεση είναι η σύνδεση του κοιτάσματος Λεβιάθαν με αγωγό της Τουρκίας, να γίνει μέσω της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου και της Κυπριακής Δημοκρατίας, κάτι που εξυπακούει επίλυση του Κυπριακού».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κύπρος
SHARE:

24Media Network