Τιλερσον: Άμεσα η μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στα Ιεροσόλυμα

An ultra Orthodox Jewish man rides a bicycle as US and Israeli flags are projected on the walls of Jerusalem's old city, Wednesday, Dec. 6, 2017. The Jerusalem municipality has lit the walls of the Old City red, white and blue to show thanks to President Trump's recognition of it as Israel's capital. (AP Photo/Sebastian Scheiner)
An ultra Orthodox Jewish man rides a bicycle as US and Israeli flags are projected on the walls of Jerusalem's old city, Wednesday, Dec. 6, 2017. The Jerusalem municipality has lit the walls of the Old City red, white and blue to show thanks to President Trump's recognition of it as Israel's capital. (AP Photo/Sebastian Scheiner) AP

Ξεκινά άμεσα η διαδικασία για τη μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ο ΥΠΕΞ Τίλερσον. Λαμβάνονται μέτρα για την ασφάλεια των Αμερικανών στην περιοχή

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα ξεκινήσει "αμέσως" τις προετοιμασίες για τ η μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, ενισχύοντας ταυτόχρονα τα μέτρα ασφαλείας για να προστατεύσει τους Αμερικανούς πολίτες στη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον.

Η απόφαση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, "θέτει την αμερικανική παρουσία σε αντιστοιχία με την πραγματικότητα" δεδομένου ότι το κοινοβούλιο, το Ανώτατο Δικαστήριο, η προεδρία και το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ βρίσκονται σε αυτήν την πόλη, εκτιμά στην ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Ο Τίλερσον διαβεβαίωσε ότι η απόφαση ελήφθη κατόπιν διαβουλεύσεων με "πολλούς φίλους, εταίρους και συμμάχους". "Πιστεύουμε σθεναρά ότι υπάρχει μια ευκαιρία για μια βιώσιμη ειρήνη", πρόσθεσε ο Αμερικανός υπουργός ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Ραμστάιν της Γερμανίας.

"Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα ξεκινήσει αμέσως τη διαδικασία για να εφαρμόσει την απόφαση (του Τραμπ) ξεκινώντας την προετοιμασία για τη μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, πρόσθεσε.

Η διαδικασία αυτή πάντως εκτιμάται ότι θα διαρκέσει πολλά χρόνια, δεδομένου ότι θα πρέπει να βρεθεί αρχικά χώρος για να χτιστεί το κτίριο.

"Σε συνεργασία με τις άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες, θέσαμε σε εφαρμογή σχέδια για να προστατεύσουμε την ασφάλεια των Αμερικανών" στην περιοχή. "Λάβαμε όλα τα κατάλληλα μέτρα και έχουμε εμπιστοσύνη" στις ικανότητες μας να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των Αμερικανών πολιτών, κατέληξε ο Τίλερσον, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ/AP Photo/Sebastian Scheiner

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μέση Ανατολή, Κ.Κ.Ε, Ιερουσαλήμ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Τραμπ αναγνώρισε τα Ιεροσόλυμα ως πρωτεύουσα του Ισραήλ

Αντιδράσεις στην απόφαση Τραμπ για τα Ιεροσόλυμα

Καταδικάζει την απόφαση Τραμπ ο Αμπάς: Καταστρέφεται η λύση των δύο κρατών

Η εβραϊκή κοινότητα ζητά από τον Μακρόν την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ

SHARE:

24Media Network