Τιμοσένκο προς διαδηλωτές: Συνεχίστε τις κινητοποιήσεις

Τιμοσένκο προς διαδηλωτές: Συνεχίστε τις κινητοποιήσεις

Να συνεχίσουν τις διαδηλώσεις καλεί τους Ουκρανούς η Γιούλια Τιμοσένκο

Η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο κάλεσε τους αντιπάλους του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς να μην σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους, παρά το ότι η Ράντα, η Βουλή της χώρας, ψήφισε υπέρ της αποπομπής του από το αξίωμα.

«Δεν έχετε δικαίωμα να φύγετε από την Μαϊντάν. . . μη σταματάτε ακόμα», είπε η Τιμοσένκο στους περίπου 50.000 συγκεντρωμένους.

Η Τιμοσένκο, καθισμένη σε αμαξίδιο, λίγη ώρα μετά την απελευθέρωσή της από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν φρουρούμενη, είπε στους συγκεντρωμένους «εσείς είστε οι ήρωες, οι καλύτεροι της Ουκρανίας».

Η ομιλία της διακόπηκε για λίγη ώρα από έναν άνδρα που την αποδοκίμασε, αλλά συνέχισε, ενώ πολλοί στο πλήθος την επιδοκίμαζαν και άλλοι την αποδοκίμαζαν.

Η ηγερία της λεγόμενης Πορτοκαλί Επανάστασης του 2004 είπε ότι «δεν αναγνώρισα το Κίεβο, με τα καμένα αυτοκίνητα, τα οδοφράγματα, αλλά αυτή είναι μια άλλη Ουκρανία, η Ουκρανία των ελεύθερων ανθρώπων».

Αμέσως μετά την άφιξη Τιμοσένκο, που είχε καταδικαστεί το 2011 για κατάχρηση εξουσίας, ιερείς τέλεσαν μια προσευχή για ένα από τα θύματα της βίας της περασμένης εβδομάδας με σχεδόν 80 νεκρούς.

«Ήλθαμε για τη Γιούλια, θα την ψηφίζουμε πάντα. Οι άλλοι στην αντιπολίτευση μπορεί να είναι συνεργάτες της αλλά αυτή είναι η αληθινή ηγερία», είπε μια γυναίκα που μετείχε στη συγκέντρωση στην πλατεία της Ανεξαρτησίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ουκρανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η στιγμή αποφυλάκισης της Γιούλια Τιμοσένκο

Αποφυλακίστηκε η Τιμοσένκο

SHARE:

24Media Network