Την έγκριση για τη δημιουργία διεθνούς δικαστηρίου για την πτήση ΜΗ17 ζητά το Κίεβο

Την έγκριση για τη δημιουργία διεθνούς δικαστηρίου για την πτήση ΜΗ17 ζητά το Κίεβο

Η Ουκρανία ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να εγκρίνει την πρόταση για τη δημιουργία ενός διεθνούς δικαστηρίου που θα εξετάσει τη συντριβή της πτήσης ΜΗ17 της Malaysia Airlines

Η Ουκρανία ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να εγκρίνει την πρόταση για τη δημιουργία ενός διεθνούς δικαστηρίου που θα αναλάβει να διερευνήσει τη συντριβή της πτήσης ΜΗ17 της Malaysia Airlines πριν από περίπου έναν χρόνο στα ανατολικά της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Πάβλο Κλίμκιν.

Στις αρχές Ιουλίου η Αυστραλία, το Βέλγιο, η Μαλαισία, η Ολλανδία και η Ουκρανία είχαν υποβάλει μια κοινή πρόταση για τη συγκρότηση ενός ανεξάρτητου δικαστηρίου ενώπιον του οποίου θα προσαχθούν οι υπεύθυνοι για τη συντριβή. Την Τρίτη έγινε γνωστό ότι η Μαλαισία υπέβαλε ένα προσχέδιο ψηφίσματος στο ΣΑ του ΟΗΕ για το θέμα αυτό.

Η Μόσχα έχει εκφράσει την αντίθεσή της στη δημιουργία ενός τέτοιου δικαστηρίου, υποστηρίζοντας ότι η ενέργεια αυτή είναι πρόωρη και αντιπαραγωγική.

Η πτήση MH17 είχε απογειωθεί από το Άμστερνταμ και κατευθυνόταν για την Κουάλα Λουμπούρ όταν συνετρίβη στη νοτιοανατολική Ουκρανία στις 17 Ιουλίου 2014, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 298 άνθρωποι οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν Ολλανδοί πολίτες.

Σύμφωνα με μια προκαταρκτική έκθεση της ολλανδικής επιτροπής ασφάλειας των αερομεταφορών, το αεροσκάφος διαλύθηκε στον αέρα αφού χτυπήθηκε από πολλά αντικείμενα "υψηλής ενέργειας". Η οριστική έκθεση της επιτροπής αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα τον Οκτώβριο.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ολοκληρώθηκε η ανάσυρση των συντριμμιών του Boeing στην Ουκρανία

Συγγενής θύματος της πτήσης ΜΗ17 πάει την Ουκρανία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

SHARE:

24Media Network