Την προεδρία της G20 για το 2017 αναλαμβάνει η Γερμανία

German Chancellor Angela Merkel, President Obama, British Prime Minister David Cameron and other leaders at the G20 summit in Brisbane, Australia.
German Chancellor Angela Merkel, President Obama, British Prime Minister David Cameron and other leaders at the G20 summit in Brisbane, Australia. DPA/LANDOV

Η χώρα αναλαμβάνει την προεδρία της G20 το 2017, ανακοίνωσε η Άνγκελα Μέρκελ. Η απόφαση ελήφθη κατά την Σύνοδο Κορυφής της "Ομάδας των Είκοσι" στην Αττάλεια της Τουρκίας. Τι δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών

Την προεδρία της G20 θα ασκήσει το 2017 η Γερμανία, όπως αποφασίστηκε κατά την Σύνοδο Κορυφής της Ομάδας των Είκοσι στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Όπως δήλωσε η καγκελάριος 'Ανγκελα Μέρκελ, η Γερμανία θα συνεργαστεί με την Τουρκία που ασκεί την προεδρία για το 2015 και με την Κίνα που θα την διαδεχθεί για το 2016, καθώς, όπως εξήγησε, η G20 λειτουργεί με το σχήμα τρόικας.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ο οποίος συμμετείχε στην συνέντευξη Τύπου της κυρίας Μέρκελ έλαβε τον λόγο, για να δηλώσει: «Καθώς σπανίως μπορώ να καταπιέσω ένα ειρωνικό σχόλιο, θα ήθελα να επισημάνω ότι στο πλαίσιο της G20 η λέξη "τρόικα" δεν είναι ακόμη απαγορευμένη. Εδώ επιτρέπεται ακόμη η χρήση της». «Κατάλαβα. Δεν είναι εδώ η Ελλάδα», σχολίασε η κυρία Μέρκελ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network