Τιτανικός: Ο συνιδρυτής της OceanGate εικάζει ότι μπορεί να υπήρξε “στιγμιαία ενδόρρηξη”

Τιτανικός: Ο συνιδρυτής της OceanGate εικάζει ότι μπορεί να υπήρξε “στιγμιαία ενδόρρηξη”
Το υποβρύχιο Titan της εταιρείας OceanGate Expeditions oceangate.com

Τις δραματικές προβλέψεις του για το υποβρύχιο "Titan" και την τύχη των επιβατών του, εξέφρασε ο συνιδρυτής της OceanGate, ο οποίος δήλωσε ανοιχτά τον φόβο του για "στιγμιαία ενδόρρηξη" του σκάφους.

Στενεύουν σημαντικά τα περιθώρια για την τύχη των επιβατών του υποβρυχίου “Titan”, τα ίχνη του οποίου αγνοούνται εδώ και πέντε ημέρες από τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Λίγη ώρα αφότου η Αμερικανική Ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι εντόπισε “συντρίμμια” στη θαλάσσια περιοχή όπου διεξάγονται οι έρευνες, ο συνιδρυτής της OceanGate εξέφρασε για πρώτη φορά ανοικτά τους φόβους του για το περιστατικό.

Σε δηλώσεις του στο BBC, ο Guillermo Söhnlein, ο άνθρωπος που ίδρυσε την OceanGate μαζί με τον αγνοούμενο πιλότο του υποβρύχιου σκάφους Στόκτον Ρας, ανέφερε ότι μπορεί να υπήρξε “στιγμιαία ενδόρρηξη” του σκάφους.

“Ξέρω ότι το πρωτόκολλο μας για χαμένες επικοινωνίες είναι ο πιλότος να βγάλει στην επιφάνεια το υποβρύχιο. Από την αρχή πάντα πίστευα ότι αυτό θα έκανε πιθανότατα ο Στόκτον. Σε αυτή την περίπτωση καθίσταται πολύ δύσκολο να βρεθεί το υποβρύχιο, επειδή το πλοίο επιφανείας δεν θα ήξερε ότι αναδύεται και δεν θα ήξερε πού να ψάξει”, δήλωσε αρχικά ο Söhnlein.

Και πρόσθεσε λέγοντας τα εξής: “Ο μεγαλύτερος φόβος μου κατά τη διάρκεια όλου αυτού του πράγματος βλέποντας τις επιχειρήσεις να εξελίσσονται είναι ότι επιπλέουν στην επιφάνεια και είναι απλά πολύ δύσκολο να βρεθούν”.

Είπε ότι υπάρχει η πιθανότητα να έχει συμβεί μια καταστροφή.

“Αυτό που ξέρω είναι ότι ανεξάρτητα από το υποβρύχιο, όταν λειτουργείς σε βάθος η πίεση είναι τόσο μεγάλη σε κάθε υποβρύχιο που αν υπάρξει βλάβη θα επέλθει στιγμιαία ενδόρρηξη. Αν αυτό συνέβη, αυτό θα είχε συμβεί πριν από τέσσερις ημέρες”, δήλωσε.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα