Τίτλοι τέλους για τον “ποιητή της ασυνεννοησίας”

default image

Μετά τον Ινγμαρ Μπέργκμαν, άλλος ένας μεγάλος σκηνοθέτης του παγκόσμιου κινηματογράφου, ο Μικελάντζελο Αντονιόνι, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών

Μετά τον Ινγκμαρ Μπέργκμαν, άλλος ένας μεγάλος σκηνοθέτης του παγκόσμιου κινηματογράφου, ο Μικελάντζελο Αντονιόνι, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών.

Με είκοσι ταινίες στο ενεργητικό του γνώρισε τη διεθνή αναγνώριση που επικυρώθηκε με διεθνή βραβεία όπως ο Χρυσός Λέοντας του Φεστιβάλ της Βενετίας το 1964 για την “Κόκκινη Ερημο”, ο Χρυσός Φοίνικας του Φεστιβάλ των Καννών το 1967 για το “Μπλόου Απ” , Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στις Κάννες για την “Ταυτότητα μιας Γυναίκας” το 1982, Οσκαρ στο Χόλιγουντ για το σύνολο της κινηματογραφικής του καριέρας το 1995 και Χρυσός Λέων για την καριέρα του στη Βενετία το 1997.

Γεννήθηκε στη Φεράρα το 1912 έπειτα από λαμπρές οικονομικές σπουδές στη Μπολόνια. Tο 1939 ξεκίνησε τις κινηματογραφικές του σπουδές στο Centro Sperimentale Di Cinematografia, όπου συνάντησε πολλά από τα λαμπρά ονόματα του ιταλικού σινεμά.

Το σκηνοθετικό του στυλ φθάνει σε κορύφωση με την τριλογία του “Η Περιπέτεια” 1960, “Η Νύκτα” 1961 και “Η Εκλειψη”, 1962, με πρωταγωνίστρια τη μούσα και επί δέκα χρόνια σύντροφό του Μόνικα Βίτι. Θα ακολουθήσει λίγο αργότερα το “Μπλόου Απ” 1966, το “Ζαμπρίσκι Πόιντ” 1970 και το “Επάγγελμα Ρεπόρτερ” 1970.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα