Το 100% των Γαλλίδων που χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης

Το 100% των Γαλλίδων που χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης

Σοκαριστικά τα αποτελέσματα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία έδειξε ότι το 100% των γυναικών που χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους τα ΜΜΜ έχουν πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης

Ανάρμοστα αγγίγματα, προσβολές, λάγνα βλέμματα: το 100% των γυναικών που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην περιοχή του Παρισιού κάποια στιγμή της ζωής τους έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης, σύμφωνα με μια έκθεση που υποβλήθηκε χθες στη γαλλική κυβέρνηση, η οποία δεσμεύτηκε ότι θα λάβει άμεσα μέτρα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Τα νεαρά κορίτσια είναι ιδιαίτερα ευάλωτα αφού ακριβώς οι μισές γυναίκες, το 50%, είπαν ότι παρενοχλήθηκαν για πρώτη φορά πριν καν κλείσουν τα 18 τους χρόνια. Το Ύπατο Συμβούλιο Ισότητας Γυναικών και Ανδρών (HCEfh) που διεξήγαγε την έρευνα αυτή, ρώτησε 600 γυναίκες που κατοικούν στη γαλλική πρωτεύουσα.

Έξι στις δέκα γυναίκες και τρεις στους δέκα άνδρες φοβούνται ότι θα δεχτούν επίθεση ή θα πέσουν θύματα κλοπής στα μέσα μεταφοράς του Παρισιού.

Σε εθνικό επίπεδο, σεξουαλικές παρενοχλήσεις και επιθέσεις καταγράφονται κατά κύριο λόγο μέσα σε λεωφορεία αλλά και σχολικά λεωφορεία, συνήθως την ημέρα και όχι τις νυχτερινές ώρες, διευκρινίζει το HCEfh που προτείνει την εφαρμογή ενός πανεθνικού σχεδίου δράσης. Το Ύπατο Συμβούλιο απευθύνει έκκληση "να σπάσει η σιωπή" για το θέμα αυτό καθώς ακόμη και η πρόεδρός του παραδέχτηκε ότι δεν είχε αντιληφθεί πως ήταν "τόσο μαζικό" φαινόμενο και "τόσο βαρύ για τις γυναίκες".

Μεταξύ άλλων το HCEfh προτείνει να εκπαιδευτεί το προσωπικό στα μέσα μαζικής μεταφοράς και να οργανωθούν καλύτερα τα δρομολόγια των λεωφορείων για παράδειγμα, να διευρυνθεί το ωράριό τους και να σταματούν τα οχήματα όταν και όποτε το ζητούν οι επιβάτες.

Η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα "μέσα στις επόμενες εβδομάδες επειδή είναι απαράδεκτο" να παρενοχλούνται οι επιβάτες στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τόνισε η υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Μαριζόλ Τουρέν.

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network