Το Facebook λογόκρινε γυμνό άγαλμα από έκθεση σε μουσείο

Το Facebook λογόκρινε γυμνό άγαλμα από έκθεση σε μουσείο

Αντιδράσεις για τη λογοκρισία γυμνού αγάλματος του 19ου αιώνα, που εκτίθεται σε γερμανικό μουσείο από το Facebook

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Γερμανία με την απόφαση του Facebook να λογοκρίνει μια φωτογραφία από έκθεση σε γερμανικό μουσείο, αφιερωμένη σε έργα τέχνης του 19ου αιώνα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών της έκθεσης σε μουσείο της Βόννης, το Facebook θεώρησε προσβλητική τη δημοσίευση της φωτογραφίας του αγάλματος του 19ου αιώνα.

"Ευχαριστούμε το Facebook για την υπόδειξη, καθώς δεν θα μπορούσαμε να σκεφτούμε από μόνοι μας ότι ένα τέτοιο έργο θα μπορούσε να προσβάλλει την ηθική των επισκεπτών", αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που επισημαίνει πως στη συγκεκριμένη έκθεση οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν έργα από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του 19ου αιώνα, όπως των Μονέ , Μανέ , Σεζάν , Γκωγκέν , Πισαρό , Ροντέν , Ρενουάρ , Βαν Γκογκ κλπ, χωρίς λογοκρισία.

Το Facebook λογόκρινε γυμνό άγαλμα από έκθεση σε μουσείο

Η απόφαση του Facebook έχει προκαλέσει τεράστια συζήτηση για τη λογοκρισία, με τους χρήστες του να υποστηρίζουν ότι εφαρμόζεται σε μεμονωμένες περιπτώσεις και να χαρακτηρίζουν απαράδεκτη τη φίμωση κάθε μορφής τέχνης.

SHARE:

24Media Network