Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε δύο Κινέζους

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε δύο Κινέζους

Οι δύο Κινέζοι δάσκαλοι είχαν απαχθεί από ένοπλους άνδρες ντυμένους σαν αστυνομικοί στην πρωτεύουσα της περιφέρειας, Κέτα, στις 24 Μαΐου

Η εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ισχυρίστηκε την Παρασκευή ότι σκότωσε δύο Κινέζους δασκάλους που είχε απαγάγει στην περιφέρεια Μπαλουχιστάν του νοτιοδυτικού Πακιστάν τον περασμένο μήνα, καταφέροντας βαρύ πλήγμα στις προσπάθειες του Ισλαμαμπάντ να διασφαλίσει τη ζωή των Κινέζων που εργάζονται στη χώρα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας εξέφρασε την "σοβαρή ανησυχία" του για την είδηση και πρόσθεσε ότι προσπαθεί να επιβεβαιώσει την πληροφορία που μεταδόθηκε από το πρακτορείο της οργάνωσης, Amaq.

Οι δύο δάσκαλοι της κινεζικής γλώσσας απήχθησαν από ένοπλους άνδρες ντυμένους σαν αστυνομικοί στην πρωτεύουσα της περιφέρειας, Κέτα, στις 24 Μαΐου. Η απαγωγή αποτέλεσε σπάνιο επεισόδιο ασφάλειας με Κινέζους πολίτες στο Πακιστάν, όπου το Πεκίνο έχει δεσμευτεί να επενδύσει 57 δις δολάρια (50,9 δις ευρώ) για το κινεζικό πρόγραμμα Belt and Road (Μία Ζώνη, 'Ενας Δρόμος).

"Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκότωσαν δύο Κινέζους που κρατούσαν στην περιφέρεια Μπαλουχιστάν, του νοτιοδυτικού Πακιστάν", ανέφερε το πρακτορείο Amaq.

Ένας εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης του Μπαλουχιστάν είπε ότι οι αρχές προσπαθούσαν να επιβεβαιώσουν "εάν η πληροφορία ισχύει".

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών είπε σε σύντομη δήλωσή του ότι "έχουμε προσπαθήσει να διασώσουμε τους δύο ομήρους τις τελευταίες μέρες". Το υπουργείο πρόσθεσε ότι η Κίνα προσπαθεί να επιβεβαιώσει την πληροφορία "μέσω διαφορετικών πηγών, που περιλαμβάνουν και τις πακιστανικές αρχές" και τόνισε, "Η κινεζική πλευρά είναι σθεναρά αντίθετη με οποιαδήποτε μορφή απαγωγής αμάχων, καθώς και με κάθε μορφής τρομοκρατία και ακραία βία".

Τα υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών του Πακιστάν δεν προέβησαν σε δηλώσεις.

Το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο ελέγχει ορισμένες περιοχές του γειτονικού Αφγανιστάν, έχει προσπαθήσει να εδραιώσει την παρουσία του στο Πακιστάν. Αλλά έχει επίσης αναλάβει την ευθύνη για αρκετές μεγάλες επιθέσεις, μεταξύ των και μια επίθεση εναντίον του αντιπροέδρου της Γερουσίας του Μπαλουχιστάν κατά την οποία σκοτώθηκαν 25 άτομα.

Νωρίτερα χθες, οι ένοπλες δυνάμεις του Πακιστάν δημοσίευσαν τις λεπτομέρειες μίας τριήμερης επιδρομής σε ένα κρησφύγετο των μαχητών σε σπήλαιο σχετικά κοντά στην Κέτα, λέγοντας ότι είχε σκοτώσει 12 "σκληροπυρηνικούς τρομοκράτες" από μια απαγορευμένη τοπική ισλαμιστική ομάδα και είχε εμποδίσει το Ισλαμικό Κράτος να αποκτήσει "πάτημα" στο Μπαλουχιστάν.

Ο πρέσβης της Κίνας στο Πακιστάν και άλλοι αξιωματούχοι έχουν συχνά προτρέψει το Ισλαμαμπάντ να βελτιώσει την ασφάλεια, ιδιαίτερα στο Μπαλουχιστάν, όπου η Κίνα χτίζει ένα νέο λιμάνι και χρηματοδοτεί δρόμους που θα συνδέσουν τις δυτικές της περιοχές με την Αραβική Θάλασσα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, φωτό: AP Photo/Bullit Marquez)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Isis
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ντοκουμέντο: Η στιγμή της εισβολής στη Βουλή του Ιράν - Τζιχαντιστές εκτελούν εξ επαφής

Η στιγμή που ο τζιχαντιστής σφυροκοπά αστυνομικό στην Παναγία των Παρισίων

Τα ντοκουμέντα των αιματηρών επιθέσεων στο Ιράν

SHARE:

24Media Network