Το Ισραήλ καταγγέλλει τη "φιλοπαλαιστινιακή" στάση της Ευρώπης

Α. Λίμπερμαν

Ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν κάλεσε  στο υπουργείο ευρωπαίους πρεσβευτές για να διαμαρτυρηθεί για τη "μεροληπτική" στάση της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης υπέρ των Παλαιστινίων

Οι πρεσβευτές της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας εκλήθησαν στο υπουργείο Εξωτερικών στην Ιερουσαλήμ, μια ημέρα αφότου εκλήθησαν από τις χώρες αυτές οι πρεσβευτές του Ισραήλ για να τούς επιδοθεί διαμαρτυρία για τη συνέχιση της ισραηλινής εποικιστικής δραστηριότητας στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Ο Λίμπερμαν "διέταξε να κληθούν στο υπουργείο οι ευρωπαίοι πρεσβευτές και υπογράμμισε ότι η μεροληπτική τους στάση κατά του Ισραήλ και υπέρ των Παλαιστινίων είναι απαράδεκτη και δίνει την εντύπωση ότι το μόνο που κάνουν είναι να αναζητούν τρόπους να βλάψουν το Ισραήλ", τόνισε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργού.

Ο Λίμπερμαν ζήτησε να ενημερωθούν οι πρεσβευτές ότι "το Ισραήλ καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για να επιτρέψει τον συνεχή διάλογο με τους Παλαιστινίους".

"Πέραν του ότι οι θέσεις τους είναι μεροληπτικές και ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, απειλούν σε μεγάλο βαθμό τις πιθανότητες σύναψης συμφωνίας μεταξύ των δυο πλευρών", πρόσθεσε.

Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε ότι είναι σπάνιο το γεγονός ότι εκλήθησαν πολλοί πρεσβευτές την ίδια ημέρα στο υπουργείο και ότι αυτό δείχνει τη μεγάλη δυσαρέσκεια του Ισραήλ.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ισραήλ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το Ισραήλ προειδοποιεί για νέα χτυπήματα στη Γάζα- Εύσημα Νετανιάχου στον στρατό για τις φονικές συγκρούσεις

Νετανιάχου: Δεν δεχόμαστε μαθήματα ηθικής από τον Ερντογάν

SHARE:

24Media Network