Το Ισραήλ ζητά το σχηματισμό στρατιωτικού συνασπισμού εναντίον του Ιράν

Ο Ισραηλινός Υπουργός Πληροφοριών Ίσραελ Κατζ
Ο Ισραηλινός Υπουργός Πληροφοριών Ίσραελ Κατζ AP

Ο υπουργός Πληροφοριών του Ισραήλ, Ίσραελ Κατζ, τόνισε σήμερα σε δηλώσεις του, ότι πρέπει να παρέμβει ο πρόεδρος των ΗΠΑ και όλος ο δυτικός συνασπισμός αναφορικά με το ζήτημα του εμπλουτισμού ουρανίου σε στρατιωτικό επίπεδο από την πλευρά της Τεχεράνης

Ο υπουργός ζήτησε σήμερα να σχηματιστεί ένας στρατιωτικός συνασπισμός εναντίον του Ιράν, αν η Τεχεράνη ξεκινήσει να εμπλουτίζει ουράνιο για στρατιωτικούς σκοπούς.

Αν συμβεί αυτό, «θα πρέπει να πάρει θέσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ και όλος ο δυτικός συνασπισμός –οι αραβικές χώρες και το Ισραήλ σίγουρα θα συμμετέχουν– δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι αν οι Ιρανοί ξεκινήσουν και πάλι (τον εμπλουτισμό ουρανίου σε στρατιωτικό επίπεδο), θα σχηματιστεί ένας στρατιωτικός συνασπισμός εναντίον τους», δήλωσε ο Ίσραελ Κατζ, υπουργός Πληροφοριών.

Ο Κατζ έκανε τις δηλώσεις αυτές στο κρατικό ραδιόφωνο του Ισραήλ την ώρα που η συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν κινδυνεύει με κατάρρευση μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ.

Οι Ευρωπαίοι, η Κίνα και η Ρωσία επιθυμούν να τη διατηρήσουν. Προς το παρόν το Ιράν τηρεί τη συμφωνία, όμως προειδοποίησε ότι θα ξεκινήσει και πάλι τον εμπλουτισμό ουρανίου «σε βιομηχανικό επίπεδο», αν αυτή καταργηθεί.

Η «απειλή» της Τεχεράνης «να ξεκινήσει και πάλι τον εμπλουτισμό ουρανίου σε στρατιωτικό επίπεδο αποδεικνύει τον πανικό στον οποίο βρίσκονται οι Ιρανοί αξιωματούχοι», εκτίμησε ο Κατζ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ισραήλ, Ιράν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το Ισραήλ βάζει "φρένο" στην αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων λόγω Ερντογάν

Ισραήλ: Επιθέσεις κατά στόχων της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας

ADVERTISING

SHARE: