Μπλόκο της Ρωσίας στη Meta: “Να χαρακτηριστεί εξτρεμιστική οργάνωση”

Μπλόκο της Ρωσίας στη Meta: “Να χαρακτηριστεί εξτρεμιστική οργάνωση”
Meta - Facebook istockphoto

Η Ρωσία απαίτησε από την δικαιοσύνη να χαρακτηρισθεί η εταιρεία Meta εξτρεμιστική οργάνωση, μετά τις πληροφορίες πως κάλεσε τους χρήστες να καταδικάσουν με αναρτήσείς τους τη ρωσική βία.

Η ρωσική εισαγγελία ζήτησε από την ρωσική δικαιοσύνη να χαρακτηρίσει την εταιρεία Meta Platforms, μητρική εταιρεία του Facebook, «εξτρεμιστική οργάνωση» μετέδωσε σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

Παράλληλα, η Ρωσία αναμένεται να μπλοκάρει όλες τις υπηρεσίες της Meta, όπως μετέδωσε το δίκτυο NEXTA. Το “μπλόκο” της Ρωσίας στη Meta ανακοίνωσε ο βουλευτής της Δούμας, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Επιτροπής Πολιτικής Πληροφορικής και Τεχνολογιών της Πληροφορίας Σεργκέι Μπογιάρσκι.

Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε χθες, Πέμπτη, ότι η εταιρεία Meta επέτρεψε σε χρήστες του Facebook και του Instagram να κάνουν αναρτήσεις με τις οποίες καταδικάζουν την βία που ασκούν η Ρωσία και οι Ρώσοι στρατιώτες στο πλαίσιο της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία.

Ένα άλλο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, το TASS , μετέδωσε ότι οι ανακριτικές αρχές στοιχειοθέτησαν υπόθεση σχετική με τις ενέργειες της εταιρείας Meta.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα