Έλληνες μαθητές: "Βάφουν το χώμα της Γάζας κόκκινο"

Έλληνες μαθητές: "Βάφουν το χώμα της Γάζας κόκκινο"

Τι γράφουν τα παιδιά του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης για τον βομβαρδισμό της Παλαιστίνης

Η Ομάδα αλληλεγγύης στη Γάζα και στον λαό της Παλαιστίνης του 2ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης συνέταξε ένα συγκινητικό γράμμα υποστήριξης για τα παιδιά της Γάζας που δοκιμάζεται τις τελευταίες ημέρες από συνεχείς βομβαρδισμούς.

"Αγαπημένοι μας: Φάτιμα, Ράουαντ, Αμάνι,Τάρεκ, Άχμαντ, Άσραφ…..

πριν κάποιο καιρό σε μια εκδήλωση αλληλεγγύης στη Γάζα και στο λαό της Παλαιστίνης διαβάσαμε τους μονολόγους που είχατε γράψει.

Είχαμε μείνει άφωνοι από τα γεγονότα που ζήσατε κατά τις ισραηλινές επιδρομές.. Από τον τρόπο που αποτυπώσατε όλο το εύρος των συναισθημάτων σας σε μία κόλλα χαρτί, με τη βοήθεια του θεατρικού εργαστηρίου στο οποίο συμμετείχατε... Σήμερα όμως μάθαμε πως οι Ισραηλινοί  βομβάρδισαν  ξανά τη Γάζα, είχατε νεκρούς, ανάμεσά τους και τρία παιδιά.

Τρεις αθώες ζωές που χάθηκαν άδικα. Όμως γιατί; Γιατί ξανά εκείνοι βάζουν πάνω από τις χιλιάδες ζωές που ζουν στη Γάζα το κέρδος και το μίσος;  Γιατί για άλλη μια φορά αφήνουν τις βόμβες τους να σκορπίσουν το χάος σε ένα λαό που ουσιαστικά το μόνο που επιθυμεί είναι να προστατεύσει το χώμα των προγόνων του;

Γιατί ξανά να σκοτώνεται άμαχος πληθυσμός;  Δολοφονούν εν ψυχρώ παιδιά. Βάφουν  το χώμα της Γάζας κόκκινο... Και εσείς; Είστε αδύναμοι. Δεν διαθέτετε τον εξοπλισμό τους και για αυτό συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς. Θέλουμε να μείνετε πάση θυσία ζωντανοί. Κάθε ανάσα ζωής νικά το θάνατο.

Έτσι  μια μέρα, θα καταφέρετε να νικήσετε το Γολιάθ του Ισραήλ και να ζήσετε ελεύθεροι. Χωρίς να φοβάστε να περπατήσετε στο δρόμο, χωρίς να φοβάστε μη σας πλακώσουν οι τοίχοι του σπιτιού σας. Να ξέρετε ότι είμαστε μαζί σας, αγωνιούμε για σας! Θα κάνουμε ότι μπορούμε, όσο μικρό και αν είναι αυτό, για να σας βοηθήσουμε όλους,  όλα τα παιδιά της Γάζας!

Η σκέψη μας θα σας ακολουθεί! Λευτεριά στη Γάζα! Λευτεριά στην Παλαιστίνη!".

Πηγή: shiptogaza.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσόμσκι: Το Ισραήλ δολοφονεί αμάχους

Ισραήλ: Το Ισραήλ είναι έτοιμο για εισβολή στη Γάζα, αλλά προτιμά μια διπλωματική λύση

SHARE:

24Media Network