Το μήνυμα του Ομπάμα για την απόφαση των Μιλγουόκι Μπακς

Το μήνυμα του Ομπάμα για την απόφαση των Μιλγουόκι Μπακς
Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα (Φωτογραφία αρχείου) AP

Ο Μπαράκ Ομπάμα στήριξε μέσω των social media την απόφαση των Μιλγουόκι Μπακς να μην αγωνιστούν στο Game 5 με τους Ορλάντο Μάτζικ. Το μήνυμα του πρώην πλανητάρχη.

Οι τελευταίες ώρες ήταν δραματικές για τις ΗΠΑ αλλά και για το ΝΒΑ. Η απόφαση των Μιλγουόκι Μπακς να μην κατέβουν στο Game 5 της σειράς με τους Ορλάντο Μάτζικ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ με τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα αστυνομικής βίας προς μέλη της αφροαμερικανικής κοινότητας ήταν αυτή που πυροδότησε ένα ντόμινο.

Όλα τα παιχνίδια της Τετάρτης 26 Αυγούστου αναβλήθηκαν επίσης, με τους παίκτες να κάθονται στο τραπέζι για να συζητήσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Μπορεί να μην βρέθηκε κοινό σημείο επαφής, η γενικότερη στάση που τηρούν όμως οι παίκτες και όλοι οι εμπλεκόμενοι του ΝΒΑ βρήκε θερμό υποστηρικτή τον Μπαράκ Ομπάμα.

Ο πρώην πλανητάρχης εξήρε μέσω των social media την απόφαση των Μιλγουόκι Μπακς, που έκαναν την αρχή και έδωσαν το έναυσμα για ακόμη πιο δυναμικές κινήσεις στη μάχη κατά του ρατσισμού και τις αστυνομικής βίας.

Επαινώ τους παίκτες των Μιλγουόκι Μπακς γιατί υπερασπίζονται αυτά που πιστεύουν, προπονητές όπως ο Ντοκ Ρίβερς, το ΝΒΑ και το WNBA γιατί δίνουν το παράδειγμα. Θα χρειαστεί όλα τα θεσμιά όργανα να υπερασπιστούν τις αξίες τους” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπαράκ Ομπάμα στο μήνυμά του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα