Το Netflix "προσλαμβάνει" τους Μπάρακ και Μισέλ Ομπάμα

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ
Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ MATT SAYLES/INVISION/AP

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος και η σύζυγός του θα γυρίσουν τηλεοπτικές σειρές και ταινίες βασιζόμενοι στις εμπειρίες τους από τον Λευκό Οίκο

Η συνεργασία του Μπαράκ και της Μισέλ Ομπάμα με το τηλεοπτικό δίκτυο Netflix είναι πλέον επίσημη, καθώς, όπως αναφέρουν οι New York Times, το πρώην προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ υπέγραψε μια μεγάλη συμφωνία για την παραγωγή σειρών και τηλεταινιών.

Το ζευγάρι «έχει συνάψει μια πολυετή συμφωνία για την παραγωγή ταινιών και σειρών για το Netflix, που πιθανόν θα περιλαμβάνουν σειρές, ντοκιμαντέρ και άλλα», ανακοίνωσε το Netflix μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Twitter.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ φέρεται να έχει δηλώσει σε στενούς συνεργάτες του ότι δεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη δημοφιλή πλατφόρμα ψυχαγωγίας για να διεξάγει μια δημόσια καμπάνια εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ ούτε για να "χτυπήσει" παραδοσιακά τηλεοπτικά δίκτυα όπως αυτό του Fox News.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Netflix, το ζεύγος Ομπάμα θα παράξει "σεναριογραφημένες και μη τηλεοπτικές σειρές, σειρές ντοκιμαντέρ, ντοκιμαντέρ και ταινίες" που θα εστιάσουν σε κοινωνικοπολιτικά θέματα και ζητήματα με τα οποία ήρθε αντιμέτωπος ο Μπάρακ Ομπάμα κατά την οκταετή θητεία του στον Λευκό Οίκο.

Να σημειωθεί ότι το ζεύγος Ομπάμα έχει ήδη ιδρύσει τη δική του εταιρεία παραγωγής "Higher Ground Productions", η οποία θα συνεργαστεί με το Netflix για την περάτωση του συμφωνημένου τηλεοπτικού προϊόντος.

"Μία από τις απλές χαρές της εποχής μας στη δημόσια διοίκηση ήταν να συναντάμε τόσους πολλούς συναρπαστικούς ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα και να τους βοηθούμε να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με ένα ευρύτερο κοινό" ανέφερε ο Μπάρακ Ομπάμα. "Γι 'αυτό η Μισέλ και εγώ είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία μας με το Netflix - Ελπίζουμε να καλλιεργήσουμε και να ενθαρρύνουμε τις φωνές ταλαντούχων, δημιουργικών ανθρώπων που θα προωθήσουν μεγαλύτερη ενσυναίσθηση και κατανόηση μεταξύ των λαών και θα βοηθήσουν στο να γίνουν γνωστές οι ιστορίες τους σε ολόκληρο τον κόσμο" συνέχισε.

Σημειώνεται ότι το ζεύγος Ομπάμα έχεθι ήδη ένα τεράστιο κοινό θαυμαστών που τους ακολουθεί στα social media – 101 εκατομμύρια ο Μπαράκ, πάνω από 10 εκατομμύρια η Μισέλ.

Δεν μπορεί κανείς να υπολογίσει πόσα θα πληρώσει το Netflix για τη συμφωνία με τους Ομπάμα. Πρόσφατα υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο 300 εκατ. δολαρίων με τον Ράιαν Μέρφι, δημιουργό των σειρών «Glee» και «American Horror Story» και 100 εκατ. δολαρίων με τη Σόντα Ράιμς, δημιουργό των «Scandal» και «Grey's Anatomy». Ενώ οι Ομπάμα πέρυσι πέγραψαν συμβόλαιο-ρεκόρ 60 εκατ. δολαρίων με τον εκδοτικό οίκο Penguin Random House για τη συγγραφή δύο βιβλίων.

Πηγή: 

Νew York Times

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ομπάμα, Netflix
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

H τηλεόραση της Wind έρχεται με Netflix και 60 κανάλια - Πόσο κοστίζει

Ευτυχώς "ξεβλαχέψαμε" - Η επική απάντηση του Netflix Greece στο Twitter

Τεντ Σαράντος: Ο Ελληνοαμερικανός που "απογείωσε" το Netflix

SHARE: