Το προφίλ του Στίβεν Σότλοφ, που αποκεφαλίστηκε από το Ισλαμικό Κράτος

Το προφίλ του Στίβεν Σότλοφ, που αποκεφαλίστηκε από το Ισλαμικό Κράτος

Φρικτό τέλος είχε ο δημοσιογράφος Στίβεν Σότλοφ, στα χέρια των Τζιχαντιστών. Είχε μεγάλη εμπειρία και έτρεφε βαθιά αγάπη για τον ισλαμικό κόσμο

Ο Στίβεν Σότλοφ, ο οποίος έγινε ο δεύτερος Aμερικανός δημοσιογράφος που αποκεφαλίστηκε πρόσφατα από το Ισλαμικό Κράτος σύμφωνα με δημοσιεύματα των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, εργαζόταν επί χρόνια στη Μέση Ανατολή.

Ο Σότλοφ εργαζόταν μεταξύ άλλων για το περιοδικό "Time", την εφημερίδα "Christian Science Monitor" και την επιθεώρηση "world affairs journal".

Ο Σότλοφ κάλυπτε τις πολιτικές εξελίξεις στην Αίγυπτο, τη Συρία, το Μπαχρέιν, τη Λιβύη και την Τουρκία.

Ο δημοσιογράφος είχε επίσης μείνει καιρό στην Υεμένη, σύμφωνα με τους "Νιού Γιόρκ Τάιμς", οι οποίοι επικαλούνται φίλους του Σότλοφ.

Αγνοούνταν στη Συρία από τον Αύγουστο του 2013. Ο Σότλοφ ήταν 31 ετών. Μιλούσε με άνεση αραβικά και έτρεφε βαθιά αγάπη για τον ισλαμικό κόσμο. Είχε μεγαλώσει κυρίως στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Άρχισε να γράφει για εφημερίδες όταν ήταν ακόμη φοιτητής. Αφού τελείωσε τις σπουδές του το 2005, άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Ο Σότλοφ είχε ταξιδέψει επανειλημμένα στα πιο επικίνδυνα μέρη της Μέσης Ανατολής. Διαβεβαίωνε τους φίλους του πως έχει συνείδηση των κινδύνων.

Το Ισλαμικό Κράτος είχε προηγουμένως αποκεφαλίσει τον Τζέιμς Φόλεϊ, έναν άλλο Aμερικανό δημοσιογράφο. Η τζιχαντιστική οργάνωση είχε απειλήσει τότε ότι ο Σότλοφ θα ήταν το επόμενο θύμα.

Η μητέρα του Σότλοφ είχε πρόσφατα δώσει στη δημοσιότητα ένα συγκινητικό βίντεο στο οποίο καλούσε τους απαγωγείς του γιου της να τον απελευθερώσουν.

Νωρίτερα η οικογένεια είχε προσπαθήσει να κρατήσει μυστική την απαγωγή ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο ενδεχόμενη απελευθέρωση του ομήρου.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network