Το τελευταίο αντίο στη “Βασίλισσα της Soul” Αρίθα Φράνκλιν

Το τελευταίο αντίο στη “Βασίλισσα της Soul” Αρίθα Φράνκλιν
Αρίθα Φράνκλιν ASSOCIATED PRESS

Στην τελετή - η οποία θα κρατήσει 6 ώρες - το "παρών" δίνουν εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής σκηνής αλλά και διάσημοι από τον κόσμο του θεάματος. Οι ουρές έξω από την εκκλησία είναι τεράστιες από την πρώτη κιόλας στιγμή.

H Βασίλισσα της Σόουλ, Αρίθα Φράνκλιν οδηγείται αυτήν την ώρα στην τελευταία της κατοικία στο Ντιτρόιτ, μετά από τετραήμερο λαϊκό προσκύνημα. Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιείται στη New Bethel Baptists Church. Εκτός από τον ιερέα Τζέσε Τζάκσον που θα την αποχαιρετήσει, λόγους θα βγάλουν ο Μπιλ Κλίντον, ο θρυλικός Σμόκι Ρόμπινσον, ο δήμαρχος του Ντιτρόιτ Μάικ Ντάγκαν και ο Γερουσιαστής του Μίσιγκαν, ο Ρικ Σνάιντερ.

Στην τελετή – η οποία θα κρατήσει 6 ώρες – το “παρών” δίνουν εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής σκηνής αλλά και διάσημοι από τον κόσμο του θεάματος, μεταξύ των οποίων η Μπάρμπρα Στρέιζαντ, ο Τόνι Μπένετ, ο Τζον Λέτζεντ και η Νταϊάνα Ρος. Οι ουρές έξω από την εκκλησία είναι τεράστιες από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Κατά τις προηγούμενες ημέρες χιλιάδες θαυμαστές της συγκεντρώθηκαν στο Ντιτρόιτ για να τιμήσουν τη θρυλική τραγουδίστρια σε μουσείο της πόλης, ξεκινώντας τις τετραήμερες εκδηλώσεις προς τιμήν της.

Το επιχρυσωμένο φέρετρό της τοποθετήθηκε στο μουσείο Τσαρλς Χ. Ράιτ, που είναι αφιερωμένο στην ιστορία των μαύρων Αμερικανών. Θαυμαστές της είχαν κατασκηνώσει όλη τη νύχτα έξω από το κτίριο για να προσκυνήσουν τη σορό της.

Το βράδυ της Πέμπτης, στη συναυλία-αφιέρωμα που πραγματοποιήθηκε για τη Φράνκλιν,  η ατμόσφαιρα ήταν κατανυκτική, με τους θεατές να προσφέρουν φως από τα κινητά τους και να δημιουργούν ένα μαγικό κλίμα.

Αρκετά ονόματα της μουσικής έχουν προγραμματίσει μικρά σόου προς τιμήν της Αρίθα Φράνκλιν: Στίβι Γουόντερ, Αριάνα Γκράντε, Τζένιφερ Χάντσον, Φέιθ Χιλ, Τζένιφερ Χολιντέ είναι μερικοί από αυτούς. Πολλοί περισσότεροι θα βρεθούν στις καρέκλες του New Bethel Baptists Church.

Η Φράνκλιν πέθανε στις 16 Αυγούστου στο Ντιτρόιτ, από καρκίνο στο πάγκρεας. Είχε συμπληρώσει 60 χρόνια καριέρας και ήταν μια από τις πλέον αξιοσέβαστες καλλιτέχνιδες στις ΗΠΑ, ενώ αγωνίστηκε επίσης και για τα πολιτικά δικαιώματα των Αφροαμερικανών.

130 ροζ Cadillac αποχαιρέτησαν τη θρυλική “βασίλισσα”

“Πάμε βόλτα στον αυτοκινητόδρομο της αγάπης με τη ροζ μου Cadillac” τραγουδούσε η Αρίθα Φράνκλιν στο κομμάτι της “freeway of Love” το 1985. Σήμερα, 33 χρόνια μετά, ένας στόλος από εντυπωσιακές, vintage Cadillac την αποχαιρέτησαν λίγο πριν την κηδεία της.

Περισσότερες από 130 ροζ Cadillac παρατάχθηκαν στην πατρίδα της Φράνκλιν και έδρα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, το Ντιτρόιτ ως ένας τελευταίος φόρος τιμής στη γυναίκα που τραγούδησε για όλους.

Η πρωτοβουλία είναι μια ιδέα της Crisette Ellis, της συζύγου του πάστορα Charles H. Ellis III που τελεί το μυστήριο της κηδείας στο Ντιτρόιτ αναφέρει το CNNi.

Η Cadillac ιδρύθηκε το 1902 στην πόλη του Ντιτρόιτ. Ένα άλλο μοντέλο της αυτοκινητοβιομηχανίας, μία Cadillac LaSalle του 1940 μετέφερε τη σορό της Φράνκλιν στο μουσείο Charles H. Wright της αφρικανικής αμερικανικής ιστορίας για το λαϊκό προσκύνημα στις 28 Αυγούστου 2018.

Με Cadillac οδηγήθηκαν στην τελευταία τους κατοικία και ο πατέρας της Φράνκλιν, ο υπερασπιστής των ανθρώπινων δικαιώματων, πρώην υπουργός θρησκευμάτων και τραγουδιστής της Γκόσπελ Rev. C. L. (Clarence La Vaughn) και η ακτιβίστρια Ρόζα Παρκς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα