Τουρκία: 1 νεκρός και 10 τραυματίες σε ατύχημα με τελεφερίκ στην Αττάλεια

Διαβάζεται σε 2'
Ατύχημα με τελεφερίκ στην Τουρκία
Ατύχημα με τελεφερίκ στην Τουρκία Dia Images via AP

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε στην Αττάλεια της Τουρκίας, μετά τη σύγκρουση τελεφερίκ με σπασμένο στύλο. Ένα άτομο έχασε τη ζωή του, 10 τραυματίστηκαν, ενώ πάνω από 170 εγκλωβίστηκαν για πολλές ώρες.

Ένα άτομο σκοτώθηκε και άλλα 10 τραυματίστηκαν το βράδυ της Παρασκευής (12/4) στη νότια τουρκική επαρχία της Αττάλειας, μετά από σύγκρουση καμπίνας τελεφερίκ με σπασμένο στύλο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Τουρκίας το Σάββατο (13/4).

24 καμπίνες εγκλωβίστηκαν στον αέρα στις 17:23 (τοπική ώρα) της Παρασκευής. Το πρωί του Σαββάτου (13/04), σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, περισσότεροι από 60 άνθρωποι εξακολουθούσαν να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στις υπόλοιπες 9 καμπίνες στον αέρα. 112 άνθρωποι είχαν διασωθεί.

Κανένας από τους ανθρώπους που περίμεναν να διασωθούν δεν είχε κρίσιμα τραύματα ή ήταν σε κακή κατάσταση υγείας, δήλωσε ο πρόεδρος της Αρχής Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών  στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι στόχος τους ήταν να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες διάσωσης πριν από τη δύση του ηλίου.

Σε ανακοίνωσή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι επτά ελικόπτερα και περισσότεροι από 500 διασώστες πραγματοποιούσαν προσπάθειες διάσωσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στον ιστότοπό του, το τελεφερίκ διαθέτει 36 καμπίνες χωρητικότητας έξι ατόμων η καθεμία και χρειάζεται κατά μέσο όρο εννέα λεπτά για να ανέβει στην εγκατάσταση Tunektepe με πανοραμική θέα στην πόλη της Αττάλειας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα