Τουρκία: Εισβολή ενόπλου σε εργοστάσιο – Κρατά ομήρους

Διαβάζεται σε 2'
Αστυνομικές δυνάμεις κοντά στο εργοστάσιο όπου ένοπλος κρατά ομήρους στην Τουρκία
Αστυνομικές δυνάμεις κοντά στο εργοστάσιο όπου ένοπλος κρατά ομήρους στην Τουρκία CNNTurk

Συναγερμός έχει σημάνει στην Τουρκία, καθώς ένοπλος εισέβαλε σε ένα εργοστάσιο στην περιοχή Γκεμπτζέ και κρατά ομήρους.

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση των Αρχών στην Τουρκία, καθώς ένοπλος εισέβαλε, το μεσημέρι της Πέμπτης (1/2), σε ένα εργοστάσιο του αμερικανικού ομίλου Procter & Gamble (P&G) στην περιοχή Γκεμπτζέ, 65 χιλιόμετρα μακριά από την Κωνσταντινούπολη.

Όπως μεταδίδει το CNN Turk, ο ένοπλος κρατά ομήρους εργάτες, που βρίσκονταν μέσα σε αυτό. Ο άνδρας είναι οπλισμένος, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, και κρατά ομήρους επτά υπαλλήλους, ανέφερε το συνδικάτο Umut-Sen.

Μια φωτογραφία που έδωσαν στη δημοσιότητα τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνει έναν άνδρα μέσα στο εργοστάσιο. Το πρόσωπο του είναι καλυμμένο με μια παλαιστινιακή μαντίλα και φορά κάτι που μοιάζει πιθανώς με εκρηκτικό μηχανισμό.Μια άλλη φωτογραφία δείχνει τον άνδρα να κρατά ένα όπλο στο ένα χέρι και με το άλλο του χέρι να κάνει το σήμα της νίκης («V») μπροστά από έναν τοίχο στον οποίο είναι ζωγραφισμένες σημαίες της Τουρκίας και της Παλαιστίνης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Demiroren, ο ένοπλος προχώρησε σε αυτή την κίνηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων, καθώς και ασθενοφόρα, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί από τις Αρχές.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας βρίσκεται επίσης καθ’ οδόν προς το σημείο, όπως μετέδωσε το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Οι τουρκικές αρχές δεν έχουν εκδώσει ανακοίνωση για το συμβάν, μέχρι στιγμής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα