Τουρκία: Εκρηξη με τέσσερις νεκρούς, οι Τούρκοι “βλέπουν” χτύπημα του PKK

Τουρκία: Εκρηξη με τέσσερις νεκρούς, οι Τούρκοι “βλέπουν” χτύπημα του PKK
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη σε πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκία θανατώνοντας τέσσερις πολίτες. Οι αρχές βλέπουν χτύπημα του PKK.

Τέσσερις εργαζόμενοι σκοτώθηκαν όταν πυροδοτήθηκε εκρηκτικό μηχανισμό τοποθετημένο στο πλάι δρόμου με αποτέλεσμα να χτυπηθεί το ανοικτό φορτηγάκι στο οποίο επέβαιναν στην περιοχή της Σιλώπης, στη νοτιοανατολική Τουρκία, ανακοίνωσε το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας Σιρνάκ.

Η επίθεση σημειώθηκε σε περιοχή κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ και τη Συρία, ενώ το όχημα μετέφερε καύσιμα που θα χρησιμοποιούσαν εργάτες στην οδοποιία, διευκρίνισε.

Σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη, τα εκρηκτικά τοποθέτησαν και πυροδότησαν μέλη της αυτονομιστικής οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).

Το PKK, που χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» οργάνωση από τις κυβερνήσεις της Τουρκίας, των ΗΠΑ και της ΕΕ, πήρε τα όπλα εναντίον του τουρκικού κράτους το 1984.

Στον πόλεμο χαμηλής έντασης που διεξάγεται έκτοτε, κυρίως σε απομακρυσμένες επαρχίες της νοτιοανατολικής Τουρκίας, έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 40.000 άνθρωποι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα