Τουρκία: Η Αγία Σοφία στην προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές

Τουρκία: Η Αγία Σοφία στην προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές
Αγία Σοφία Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Μία πρόταση του προέδρου του Κόμματος της Ευημερίας δίνει νέο ενδιαφέρον στην προεκλογική εκστρατεία στην Τουρκία.

Μία πρόταση του Τεμέλ Καραμολάογλου έδωσε νέο ενδιαφέρον στην προεκλογική εκστρατεία στην Τουρκία η οποία έχει ανάψει για τα καλά.

Ο πρόεδρος του Κόμματος της Ευημερίας πρότεινε μέρος της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη να δοθεί και πάλι προς χρήση στους τουρίστες όπως συνέβαινε μέχρι το 2020 όταν το μνημείο αυτό της παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς αποφασίστηκε να λειτουργεί αποκλειστικά ως τζαμί.

«Όταν έρθουμε στην εξουσία, η Αγία Σοφία θα ανοίξει με πραγματικούς όρους. Θα ξαναβρεί την ψυχή της», έγραψε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πολιτικός ο οποίος συμμετέχει στην εκλογική συμμαχία των «6» που υποστηρίζει την προεδρική υποψηφιότητα του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από την πλευρά του, ο οποίος πέρασε την πρώτη μέρα του Ραμαζανιού με σεισμόπληκτους στην επαρχία του Καχραμαναράς, τόνισε ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε αμιγώς λατρευτικό χώρο είναι δικό του επίτευγμα δείχνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο ότι θα παίξει πολύ δυνατά το χαρτί της θρησκείας για να αποκαταστήσει τη σχέση του με τις μάζες.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα