Τουρκία: Πέθανε ο σύζυγος της πρώην πρωθυπουργού Τανσού Τσιλέρ

Διαβάζεται σε 2'
Τουρκία: Πέθανε ο σύζυγος της πρώην πρωθυπουργού Τανσού Τσιλέρ
AP

Η πρώην Πρωθυπουργός της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ έχασε το Σάββατο το σύζυγό της.

Πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 86 ετών από καρδιακή προσβολή ο σύζυγος της πρώτης και μοναδικής μέχρι και σήμερα γυναίκας πρωθυπουργού της Τουρκίας, Τανσού Τσιλέρ.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Οζέρ Ουτσουράν Τσιλέρ απεβίωσε στο σπίτι του ζεύγους στο Νιχώρι του Βοσπόρου λόγω καρδιακής προσβολής, ενώ το τελευταίο διάστημα υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση.

Γεννημένος το 1937, ο Οζέρ Ουτσουράν Τσιλέρ ήταν μηχανικός και επιχειρηματίας και μετά το γάμο του, το 1963, πήρε το επώνυμο της συζύγου του, φαινόμενο σπάνιο για τις παραδόσεις της τουρκικής κοινωνίας.

Ο Οζέρ Ουτσουράν Τσιλέρ αφού ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στη Γαλλική Σχολή Saint Joseph της Κωνσταντινούπολης, σπούδασε μηχανικός στην αμερικανική Ροβέρτειο Σχολή (μετέπειτα Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου) της Πόλης.

Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στα Πανεπιστήμια της Βοστώνης και του Κονέκτικατ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έμεινε και εργάστηκε επί οκτώ χρόνια στις ΗΠΑ προτού επιστρέψει στην Τουρκία και αναλάβει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου του γνωστού στην Τουρκία Ομίλου Cukurova Holding. Το 1981 ίδρυσε μαζί με τη σύζυγό του Tανσού Τσιλέρ τον επιχειρηματικό όμιλο Marsan Marmara Holding.

Αρθρογραφούσε επίσης στις εφημερίδες Milliyet και Gunes, ενώ ασχολήθηκε και με την εναλλακτική ιατρική συγγράφοντας σχετικά βιβλία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα