Τουρκία: Τραγωδία από πυρκαγιά σε πολυκατοικία στην Κωνσταντινούπολη – 29 νεκροί

Διαβάζεται σε 1'
Πυροσβεστικά οχήματα
Στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά Hakan Akgun/Anadolu/Abaca Press/Visualhellas.gr

Πυρκαγιά ξέσπασε μετά από έκρηξη στο ισόγειο ενός 16ώροφου κτιρίου στην περιοχή Gayrettepe της Κωνσταντινούπολης. Στους 29 ανέρχονται οι νεκροί.

Πυρκαγιά ξέσπασε στο ισόγειο ενός 16ώροφου κτιρίου που χρησιμοποιείται ως νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην περιοχή Gayrettepe της Κωνσταντινούπολης, όπου έχασαν τη ζωή τους 29 άτομα κι ένας τραυματίστηκε σοβαρά.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 13.00 το μεσημέρι της Τρίτης (2/4). Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σημειώθηκε έκρηξη κοντά στο σημείο κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης νυχτερινού κέντρου στον κάτω όροφο του 16ώροφου κτιρίου, το οποίο ήταν κλειστό λόγω του Ραμαζανιού. Τα 23 άτομα που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο κτίριο εγκλωβίστηκαν.

Μετά την έκρηξη ξέσπασε φωτιά στο νυχτερινό κέντρο. Καθώς η φωτιά μεγάλωνε, το νυχτερινό κέντρο και το κτίριο γέμισαν καπνό, με αποτέλεσμα όσοι βρίσκονταν εκεί να εγκλωβιστούν.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις, ασθενοφόρα και υγειονομικές ομάδες. 

Σε δήλωσή του για περιστατικό, ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Davut Gül, είπε: “Δεν είναι ξεκάθαρα τα αίτια της πυρκαγιάς. Όσοι έχασαν τη ζωή τους εργάζονταν για την ανακαίνιση του κτιρίου”.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, ξεκίνησε ήδη έρευνα για τη φωτιά που εκδηλώθηκε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα