Τουρκικά ΜΜΕ: Διεθνής στολίσκος θα επιχειρήσει να σπάσει τον αποκλεισμό στη Γάζα

Διαβάζεται σε 2'
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου AP

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, μια διεθνής πρωτοβουλία ετοιμάζεται να λάβει χώρα στη Μεσόγειο για όσα συμβαίνουν στη Γάζα με τα συνεχόμενα χτυπήματα από τον στρατό του Ισραήλ.

Ένας στολίσκος από περίπου 1.000 σκάφη, που θα μεταφέρει πολίτες από 40 χώρες του κόσμου, θα φτάσει στην Τουρκία την Τετάρτη, με σκοπό την Πέμπτη να ξεκινήσει για τη Λωρίδα της Γάζας για να «σπάσει» τον αποκλεισμό του παλαιστινιακού θύλακα και να μεταφέρει βοήθεια για τους αμάχους.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου που επικαλείται η ΕΡΤ, διεθνής νηοπομπή αποτελούμενη από 1.000 σκάφη αναμένεται να ξεκινήσει αύριο από την Αλικαρνασσό (Μπόντρουμ) με κατεύθυνση τη Γάζα και αναφερόμενη ενδιάμεση στάση στην Κύπρο.

Ως διοργανωτής εμφανίζεται ο Volkan Okçu. Ο λογαριασμός του στο Twitter έχει εθνικιστικά χαρακτηριστικά.

Πιο πρόσφατα, ο Okçu καταγγέλλει στο Χ ότι έχει ‘στοχοποιηθεί’ από το Ισραήλ, έπειτα από σχετικό με την πρωτοβουλία της νηοπομπής δημοσίευμα στους Times of Israel. Δηλώνει δε μη-αρχηγός της πρωτοβουλίας, για την οποία υπογραμμίζει επίσης ότι έχει καθαρά ατομικό χαρακτήρα -δεν σχετίζεται με συγκεκριμένη ΜΚΟ- και ευρεία διεθνή συμμετοχή, συμπεριλαμβανομένων και “αντι-σιωνιστών Εβραίων”.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, ο Volkan Okçu, δηλώνει: “Τους αποχαιρέτησα όλους. Στόχος μας είναι να
απενεργοποιήσουμε τη γραμμή θαλάσσιου εφοδιασμού προς το Ισραήλ για μία εβδομάδα έως 10 ημέρες”.

Μιλώντας στην εφημερίδα Türkiye, ο Okçu δήλωσε ότι ο μεγαλύτερος αριθμός συμμετεχόντων προέρχεται από τη Ρωσία, με τους Ισπανούς στη δεύτερη θέση. «Οι Ρώσοι έρχονται με 313 σκάφη και οι Ισπανοί με 104 σκάφη. 12 ιδιοκτήτες σκαφών από την Τουρκία δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν. Ελπίζουμε ότι αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα