Τουλάχιστον 900 μετανάστες διασώθηκαν από το ιταλικό ναυτικό στη Μεσόγειο

Τουλάχιστον 900 μετανάστες διασώθηκαν από το ιταλικό ναυτικό στη Μεσόγειο

Η ιταλική ακτοφυλακή σε συνεργασία με πλοίο του γαλλικού πολεμικού περισυνέλεξαν περίπου 900 μετανάστες από τη Μεσόγειο, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης Τρίτων

Περίπου 900 μετανάστες διασώθηκαν χθες στην Μεσόγειο, εκ των οποίων σχεδόν 300 από ένα γαλλικό πολεμικό πλοίο, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης Τρίτων, ανακοίνωσε η ιταλική ακτοφυλακή, η οποία συντόνισε τις προσπάθειες διάσωσης.

Κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας ένα πλοίο του ιταλικού πολεμικού ναυτικού διέσωσε 286 ανθρώπους που επέβαιναν σε ένα αυτοσχέδιο πλεούμενο, στο οποίο βρέθηκε επίσης ένα πτώμα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ιταλικού πολεμικού ναυτικού στο Twitter.

Τρεις από τους διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο για να διακομισθούν σε ένα νοσοκομείο, λόγω ανησυχιών που υπήρχαν για την υγεία τους, προσθέτει το πολεμικό ναυτικό στην ανακοίνωσή του.

Τα αίτια του θανάτου του ανθρώπου που βρέθηκε νεκρός δεν έχουν ακόμη διαπιστωθεί, αλλά σύμφωνα με τις επανειλημμένες ανακοινώσεις της ιταλικής ακτοφυλακής οι συνθήκες για τους πρόσφυγες στα αυτοσχέδια πλεούμενα είναι "ακραίες".

Σε μια άλλη επιχείρηση, δύο αναγνωριστικά πλοία της ακτοφυλακής και ένα φορτηγό με ολλανδική σημαία βοήθησαν 320 μετανάστες που βρισκόντουσαν σε δυσχερή θέση ανοιχτά της Μάλτας και όλοι αναμενόταν να αποβιβαστούν στην συνέχεια στην Σικελία.

Η τελευταία επιχείρηση διάσωσης της ημέρας έγινε κοντά στα ιταλικά χωρικά ύδατα από το γαλλικό πλοίο περιπολίας Commandant Birot, σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές.

Συνολικά 297 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων 51 γυναίκες και παιδιά, διασώθηκαν και είναι καλά, πρόσθεσαν οι ίδιες.

Το σκάφος στο οποίο επέβαιναν, ένα αλιευτικό, είχε εντοπιστεί περίπου 300 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ιταλίας από ένα ιταλικό αεροσκάφος που μετείχε επίσης στην επιχείρηση Τρίτων.

Από την αρχή της χρονιάς περίπου 38.690 πρόσφυγες έχουν αποβιβαστεί στην Ιταλία. Ωστόσο περίπου 1.770 άνδρες, γυναίκες και παιδιά έχουν πεθάνει ή αγνοούνται, σύμφωνα με απολογισμό του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης της 19ης Μαΐου.

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network