Τουρκία: Το 63% των νέων θέλουν να την εγκαταλείψουν, το 84% έχει περιορίσει την κατανάλωση

Τουρκία: Το 63% των νέων θέλουν να την εγκαταλείψουν, το 84% έχει περιορίσει την κατανάλωση
Διαδηλώσεις για τη βία κατά των γυναικών στην Τουρκία AP Photo/Emrah Gurel

Η Τουρκία δεν είναι ο ιδανικός τόπος μόνιμης παραμονής για τους νεαρούς Τούρκους και τις νεαρές Τουρκάλες. Τα ευρήματα έρευνας είναι αποκαλυπτικά.

H νεολαίας της Τουρκίας θέλει να εγκαταλείψει μαζικά τη χώρα.

Αυτό προκύπτει από έρευνα έγινε στη γείτονα χώρα από τον Δεκέμβριο του 2022 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2023 και της οποίας αποτελέσματα ανακοινώθηκαν τώρα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα ευρήματα το 63% των νέων την Τουρκία εξέφρασαν την επιθυμία να ζήσουν σε άλλη χώρα αν και εφόσον τους δινόταν η δυνατότητα.

Μάλιστα η έρευνα εντόπισε και τις πέντες πρώτες χώρες προτίμησης που είναι η Γερμανία, οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία, ο Καναδάς και η Νορβηγία.

Το κύριο κίνητρο για τη μετανάστευση των νέων, σε ποσοστό 47,8% είναι η προοπτική βελτιωμένων συνθηκών διαβίωσης. Ο δεύτερος πιο σημαντικός λόγος είναι η αναζήτηση ελευθερίας η οποία κατά τη γνώμη των συμμετεχόνων στην έρευνα δεν υφίσταται στην Τουρκία.

Σε ότι αφορά τέλος την άποψή τους για τη σημερινή κατάσταση στην Τουρκία, το 86,2 χαρακτήρισε την οικονομική κατάσταση της χώρας κακή, το 88,7 κρίνουν ότι η κατανομή του εισοδήματος είναι άνιση ενώ το 84,4% παραδέχθηκε ότι έχει περιορίσει την κατανάλωσή του.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα