Τουρκία: Στέλνει στο ΝΑΤΟ “στοιχεία” για το υποτιθέμενο λοκάρισμα των F-16 από τους ελληνικούς S-300

Τουρκία: Στέλνει στο ΝΑΤΟ “στοιχεία” για το υποτιθέμενο λοκάρισμα των F-16 από τους ελληνικούς S-300
Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 iStock

Η Τουρκία επιμένει ότι η Ελλάδα "λόκαρε" τα F-16 της και στέλνει αποδεικτικά, κατ' αυτήν, στοιχεία στο ΝΑΤΟ.

Πολύ ψηλά διατηρείται στην Τουρκία το θέμα με το υποτιθέμενο λοκάρισμα των τουρκικών F-16 από το σύστημα αεράμυνας S-300 της Ελλάδας το οποίο όμως η ελληνική πλευρά έχει διαψεύσει κατηγορηματικά.

Πληροφορίες από τη γείτονα που επικαλείται το CNN Turk αναφέρουν ότι το τουρκικό υπουργείο Αμυνας συγκέντρωσε τα στοιχεία από τα τουρκικά ραντάρ τα οποία προτίθεται να στείλει στα υπουργεία Αμυνας των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ αλλά και στη Γενική Γραμματεία του Οργανισμού.

Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα για αντισυμμαχική συμπεριφορά με τον Υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ να τονίζει ότι “ο γείτονάς μας προσπαθεί να αυξήσει την ένταση και αυτό θα πρέπει να γίνεςι κατανοητό. Τέτοιου είδους απερισκεψία είναι απαράδεκτη”.

Στο ζήτημα αναφέρθηκε την Τρίτη και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος τόνισε ότι στην πραγματικότητα το πρόβλημα δεν είναι αν η Τουρκία αγοράσει τους S-400 (υποτίθεται, κατά το τουρκικό αφήγημα, ότι οι Αμερικανοί ώθησαν την Ελλάδα να χρησιμοποιήσει τους S-300 ως μέσο πίεσης στην Τουρκία για να μην αγοράσει) αλλά η ίδια η χώρα του. Μίλησε επίσης για εχθρική πράξη.

Oι Τούρκοι κατηγορούν επίσης την Ελλάδα για συνεχείς παραβάσεις του εναέριου χώρου της και των χωρικών υδάτων της ανεβάζοντας το σχετικό αριθμό στις περίπου 300 παραβιάσεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα