Τουρκία: Εκατόμβες νεκρών σε εργατικά δυστυχήματα - 1202 τους πρώτους 8 μήνες του έτους

Εργάτες της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Τουρκίας (TPAO)
Εργάτες της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Τουρκίας (TPAO) AP

Η Τουρκία είναι χώρα στην οποία η ασφάλεια στους χώρους εργασίας...αγνοείται. Μέσα στους 8 πρώτους μήνες σκοτώθηκαν 1202 εργαζόμενοι.

Πολύ σοβαρό πρόβλημα με την ασφάλεια στους τόπους εργασίας και τα εργατικά δυστυχήματα συνεχίζει να αντιμετωπίζει η Τουρκία.

Σύμφωνα με την αναφορά του σχετικού τουρκικού παρατηρητηρίου, οι νεκροί εργαζόμενοι στην Τουρκία που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της εργασίας τους (και λόγω αυτής) έφτασαν τα 1202 άτομα τους πρώτους 8 μήνες του 2022!

Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται 67 μετανάστες, 80 γυναίκες και 48 ανήλικοι που εργάζονταν κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. Μόνο τον Ιούνιο που μας πέρασε άφησαν την τελευταία τους πνοή στους τόπους εργασίας τους 189 άνθρωποι.

Τα θλιβερά πρωτεία (με 20% των θανάτων) τα έχει ο αγροτικός τομέας και ακολουθούν οι κατασκευές (19%) και οι μεταφορές (12%), πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει το παρατηρητήριο.

Toυς περισσότερους νεκρούς τους έχει η Κωνσταντινούπολη με 167, πόλη στην οποία βρίσκονται σε εξέλιξη πάρα πολλά κατασκευαστικά έργα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
SHARE:

24Media Network