Τουρκία: Ενοχλημένη από τα μετάλλια των Γάλλων σε Κούρδους – Κάλεσε τον πρέσβη της χώρας για εξηγήσεις

Τουρκία: Ενοχλημένη από τα μετάλλια των Γάλλων σε Κούρδους – Κάλεσε τον πρέσβη της χώρας για εξηγήσεις
Bertrand Guay, Pool via AP

Τον εκνευρισμό της Άγκυρας έφερε η φιλοξενία "Κούρδων τρομοκρατών του PKK "στη γαλλική Γερουσία. Κλήθηκε για εξηγήσεις ο ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Τουρκία.

Νέα εστία αντιπαράθεσης μεταξύ Τουρκίας και Γαλλίας, με την Άγκυρα να ενοχλείται από τη φιλοξενία Κούρδων της Βόρειας Συρίας στη γαλλική Γερουσία και να και να καλεί για εξηγήσεις τον πρέσβη της χώρας, Ερβέ Μαγκρό.

Όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές στην Τουρκία, μεταφέρθηκε στον Πρέσβη ότι “δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό να απονέμεται μετάλλιο τιμής σε μέλη τρομοκρατών του PKK/YPG”, στον οποίο μάλιστα διατυπώθηκαν “οι επιθέσεις των PKK/PYD/YPG και των λεγόμενων SDF εναντίον της Τουρκίας και των Σύριων και οι αυτονομιστικές και αποσταθεροποιητικές δράσεις τους στην περιοχή“.

Επίσης, τονίστηκαν οι προσδοκίες της Τουρκίας από τις γαλλικές αρχές στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, γι’ αυτό και σημειώθηκε πως η Άγκυρα αναμένει από τις γαλλικές αρχές να μην αποδώσουν εύσημα στις προσπάθειες που παρέχουν διεθνή νομιμότητα στις επεκτάσεις του PKK στη Συρία”.

Παράλληλα, η Τουρκία ζήτησε από τη Γαλλία “να υποστηρίξει την ασφάλεια των τουρκικών συνόρων και του λαού, καθώς και να προστατεύσει την ενότητα και την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και να δείξει αλληλεγγύη σύμφωνα με το πνεύμα του συμμάχου”.

Οι τουρκικές διπλωματικές πηγές καταλήγουν ενημερώνοντας πως “σχετικά με το θέμα” εκφράστηκε “έντονα” η αντίδραση της χώρας και “ενώπιον των αρμόδιων γαλλικών αρχών”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα