Τουρκία: Ισχυρή έκρηξη με έναν νεκρό στο Ντιγιάρμπακιρ

Τουρκία: Ισχυρή έκρηξη με έναν νεκρό στο Ντιγιάρμπακιρ

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από την έκρηξη στο Ντιγιάρμπακιρ, η οποία, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, φαίνεται να οφείλεται σε ατύχημα - Δείτε τη στιγμή της έκρηξης

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πολλοί τραυματίστηκαν από έκρηξη σε κτίριο της αστυνομίας στην πόλη Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, λίγες μέρες πριν από τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος, όμως ο υπουργός Εσωτερικών εμφανίστηκε να αποκλείει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Η έκρηξη, που προκάλεσε τη μερική κατάρρευση της στέγης του κτιρίου, σημειώθηκε στη διάρκεια επισκευής τεθωρακισμένου οχήματος, ανακοινώθηκε από το γραφείο του κυβερνήτη του Ντιγιάρμπακιρ, σύμφωνα με το οποίο ένας άνθρωπος υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο, ενώ τα αιτία της έκρηξης παραμένουν άγνωστα.

Δείτε βίντεο με τη στιγμή της έκρηξης:

Το Ντιγιάρμπακιρ είναι η μεγαλύτερη πόλη στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) διεξάγουν ένοπλο αγώνα για περισσότερες από τρεις δεκαετίες με σκοπό την αυτονομία των Κούρδων. Η βία έχει αναζωπυρωθεί μετά την κατάρρευση μιας εκεχειρίας τον Ιούλιο του 2015.

Ωστόσο ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε πως η έκρηξη, που έστειλε μια μεγάλη στήλη καπνού πάνω από τα γειτονικά κτίρια και άφησε έναν κρατήρα στο έδαφος, φαίνεται να οφείλεται σε ατύχημα.

«Η έκρηξη σημειώθηκε σε ένα τμήμα του κτιρίου που στεγάζει την αστυνομία κατά των διαδηλώσεων, όπου πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης οχημάτων», είπε, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, στη διάρκεια μιας ομιλίας στην Κωνσταντινούπολη.

«Προς το παρόν, δεν φαίνεται να υπάρχει εξωτερική παρέμβαση, και η έκρηξη προκλήθηκε από το υπό επισκευή όχημα. Ένας άνθρωπος έχει εγκλωβιστεί κάτω από τα συντρίμμια», είπε.

Την Κυριακή διεξάγεται ένα πολύ αμφιλεγόμενο δημοψήφισμα για την επέκταση των εξουσιών του πρόεδρου Ταγίπ Ερντογάν, μια αναθεώρηση του Συντάγματος στην οποία αντιτίθενται πολλοί στο κυρίως κουρδικό νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

Η έκρηξη σημειώθηκε στον κεντρικό, οικιστικό κυρίως, τομέα Μπαγκλάρ, όπου έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου που φέρεται να πραγματοποίησαν μαχητές του PKK, προκάλεσε τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων τον περασμένο Νοέμβριο.

Τουρκία: Ισχυρή έκρηξη με έναν νεκρό στο Ντιγιάρμπακιρ

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE: