Τουρκία: Λουόμενοι κυνήγησαν “καρχαρία” στη θάλασσα με σφουγγαρίστρα

Τουρκία: Λουόμενοι κυνήγησαν “καρχαρία” στη θάλασσα με σφουγγαρίστρα
twitter

Η εμφάνιση ενός πτερυγίου σε παραλία της Τουρκίας έσπειρε τον φόβο στους λουόμενους, με έναν από αυτούς να επιχειρεί να τον απομακρύνει με σφουγγαρίστρα.

Σε πανικό βρέθηκαν οι λουόμενοι σε παραλία της Τουρκίας, στην περιοχή της Μαρμαρίδας, όταν οι λουόμενοι είδαν ένα πτερύγιο να ξεπροβάλει από τη θάλασσα και να πλησιάζει προς το μέρος του κόσμου.

Σύμφωνα με τον τουρκικό ιστότοπο του ABC, ένας από τους άνδρες που βρέθηκαν στη θάλασσα πήγε προς το μέρος του υποτιθέμενου καρχαρία και άρχισε να τον χτυπά με μια… σφουγγαρίστρα. Ο “καρχαρίας” διέφυγε με γοργούς ρυθμούς στα βάθη της θάλασσας μετά τα χτυπήματα που δέχθηκε στο κεφάλι.

Παράλληλα, ο ειδικός σε θέματα άγριας ζωής, Δρ Yasin Ilemin, έγραψε στον λογαριασμό του στα social media ότι το ζώο δεν ήταν καρχαρίας, αλλά ζαργάνα και ότι απλά οι λουόμενοι μπερδεύτηκαν λόγω του πτερυγίου.

Συγκεκριμένα, έγραψε:

” Αυτό το ζώο δεν είναι καρχαρίας! Η ζαργάνα της Μεσογείου (Tetrapturus belone) συχνά συγχέεται με καρχαρία λόγω του ραχιαίου πτερυγίου του. Δεν είναι κάθε ραχιαίο πτερύγιο που είναι ορατό στην επιφάνεια της θάλασσας καρχαρίας. Μπορεί να είναι είδος δελφινιού. Μπορεί να είναι ζαργάνα. Το ραχιαίο πτερύγιο του μεσογειακού καρχαρία είναι πιο απότομο, πιο λεπτό. Είναι κοντά στο κεφάλι και τρέφεται με παράκτια ψάρια. Το πτερύγιο του αμμοκαρχαρία που φαίνεται στην περιοχή είναι πιο επίπεδο και τριγωνικό. Ο αμμοκαρχαρίας (Carcharhinus plumbeus) δεν επιτίθεται σε ανθρώπους. Ούτε η Μεσογειακή ζαργάνα επιτίθεται…»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version