Τουρκία: Νέα έκρηξη παγιδευμένου οχήματος σε αστυνομικό τμήμα

default image

Νέα επίθεση σε αστυνομικό τμήμα στην Τουρκία. Πληροφορίες για πολλούς τραυματίες. Μόλις μια μέρα μετά το μακελειό στο κέντρο της Κωνσταντινούπολη (Pic)

Επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σημειώθηκε σε αστυνομικό τμήμα στην επαρχία Μάρντιν της νοτιοανατολικής Τουρκίας και είναι πολλοί οι τραυματίες, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε την είσοδο της έδρας της αστυνομίας στην πόλη Μίντγιατ της επαρχίας Μάρντιν και ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στο σημείο, μετέδωσε το φιλοκυβερνητικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή που αποδίδει την επίθεση στους κούρδους αντάρτες.

Πυκνός καπνός αναδύεται από το κτίριο της Διεύθυνσης Ασφαλείας που υπέστη σημαντικές ζημιές όπως και τα παρακείμενα κτίρια, ενώ πυροσβέστες έχουν αναπτυχθεί στο σημείο, σύμφωνα με εικόνες που μεταδίδουν τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Η πόλη Μίντγιατ, περίπου 50 χλμ. βορείως των συριακών συνόρων, βρίσκεται στη νοτιοανατολική Τουρκία που κατοικείται κυρίως από Κούρδους.

Μία μόλις ημέρα πριν, επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο και στόχο την αστυνομία, σε ιστορική συνοικία της Κωνσταντινούπολης, στοίχισε τη ζωή σε έντεκα ανθρώπους, εκ των οποίων επτά αστυνομικοί.

“Επτά αστυνομικοί και τέσσερις πολίτες έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση με παγιδευμένο όχημα που είχε στόχο αστυνομικούς των ειδικών μονάδων για την καταστολή των ταραχών”, δήλωσε ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Βασίπ Σαχίν μιλώντας σε δημοσιογράφους στον τόπο της επίθεσης, για την οποία ουδείς έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη.

Η επίθεση, η οποία σημειώθηκε στο Βεζνέτσιλερ, έναν πολυσύχναστο τομέα της πόλης, προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό 36 ανθρώπων, τρεις από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα