Αγία Σοφία: Ο Ερντογάν επιθεώρησε τη μετατροπή σε τζαμί

Αγία Σοφία: Ο Ερντογάν επιθεώρησε τη μετατροπή σε τζαμί

Στην Αγία Σοφία βρέθηκε ο Ερντογάν προκειμένου να επιθεωρήσει τις προετοιμασίες λίγες ημέρες πριν από την πρώτη προσευχή από τη μετατροπή της σε τζαμί.

Την Αγία Σοφία επισκέφτηκε ο Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να επιθεωρήσει τις προετοιμασίες στον χώρο, λίγες ημέρες πριν πραγματοποιηθεί η πρώτη προσευχή (Παρασκευή 24 Ιουλίου) από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί η μετατροπή της σε τζαμί.


Ο Τούρκος πρόεδρος, που είχε στο πλευρό του τον υπουργό Τουρισμού και Πολιτισμού, Μεχμέτ Νούρι Ερσόι και τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης, Αλί Γερλικαγιά, παρακολούθησε τις εργασίες που γίνονται και φωτογραφήθηκε στο εσωτερικό του χώρου, ενώ αρκετός κόσμος τον περίμενε τόσο κατά την άφιξή του όσο και κατά την αποχώρησή του, με τον ίδιο να χαιρετά σε μία ακόμη στιγμή προσωπικής επίδειξης.

Παράλληλα, στη δημοσιότητα δόθηκαν φωτογραφίες στις οποίες διακρίνονται οι σκαλωσιές. Η πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Παρασκευή, 24 Ιουλίου, αν και μέχρι τώρα δεν έχει αποσαφηνιστεί αν θα γίνει παρουσία του προέδρου Ερντογάν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα