Τουρκία: Ο Ιμπραχίμ Καλίν νέος επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών

Τουρκία: Ο Ιμπραχίμ Καλίν νέος επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών
Ο Ιμπραχίμ Καλίν AP

Το τιμόνι της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών αναλαμβάνει και επίσημα ο Ιμπραχίμ Καλίν, ένας άνθρωπος που είναι εκ των εξ' απορρήτων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ανακοινώθηκε από επίσημο λογαριασμό της τουρκικής προεδρίας στο Twitter ότι ο Ιμπραχίμ Καλίν αναλαμβάνει επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ).

Ο Καλίν, ο οποίος μέχρι τώρα ήταν ο επικεφαλής σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είναι ο αντικαταστάτης του Χακάν Φιντάν ο οποίος αφήνει τη θέση του προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα υπουργού Εξωτερικών.

Ο ίδιος φρόντισε να στείλει το δικό του μήνυμα μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν σταματώ για την όμορφη πατρίδα μου, συνεχίζω…».

«Ο Πρόεδρός μας, κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διόρισε τον κ. Ιμπραχίμ Καλίν στην Προεδρία του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών» ανέφερε η λιτή ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Πλέον, μένει να φανεί ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του Καλίν, λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι επρόκειτο για ένα πρόσωπο που έχαιρε της απόλυτης εμπιστοσύνης του Ερντογάν.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα